Először dr. Bodnár Károly főiskolai tanár, s egyben a rendezvény moderátora köszöntötte a vendégelőadókat, a hallgatókat és az érdeklődőket.

Dr. Futó Zoltán dékán, dr. Futó Zoltán, Szarvas, 20190411
Dr. Futó Zoltán
Majd dr. Futó Zoltán, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar dékánja elmondta, a logisztika az a szakterület, amely nem illeszkedik szervesen az agráriumhoz,

de mégis...

A mégis-sel kapcsolatban elmesélte, amikor jó két évtizeddel ezelőtt lediplomázott a debreceni agrár-egyetemen, a logisztika fogalmát még csak ízlelgették. Ma már azonban ez egy saját lábon álló tudománnyá nőtte ki magát, amely többek között a felgyorsult világunkak is betudható.

Hozzáfűzte, csak azok a cégek versenyképesek, akik megfelelő logisztikai háttérrel rendelkeznek.

Továbbá örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az egész délelőttös programon megjelentek a piac aktuális szereplői és az intézmény hallgatói, mert találkozik a jelen és jövő, amely később komoly gazdasági eredményeket indukál.

Valóban így van, csatlakozott a fent elhangzott gondolatokhoz dr. Rákóczi Attila, hogy ebben a felgyorsult világban, a logisztika

csúcsfontosságú kérdéssé vált.

A kormányhivatal főigazgatója hozzátette, az, hogy bizonyos anyagok megfelelő időben, mennyiségben, helyen jelen tudjanak lenni egy adott vállalkozás számára, már versenykérdéssé vált napjainkban.

Megemlítette, egyes számítások szerint, egy vállalkozás logisztikai költségei gyakran az összköltség 40 százalékát teszik ki.

 

Dr. rákóczi attila, Dr. Rákóczi Attila, Szarvas, 20190411
Dr. Rákóczi Attila

 

A mai, közösen megszervezett szakmai programfolyam üzenete, hogy nemcsak hatósági szerepben, hanem az ilyen események kapcsán is együtt gondolkodunk, fogalmazott.

A logisztikai kihívások az élet minden területét átszövik, de úgy gondolom, a gazdaság területén fejlődik a legjobban, jelentette ki dr. Orosz Tivadar.

A Békés Megyei Kereskedelmi

és Iparkamara elnöke elmondta, a magyar gazdaságban is tetten érhető, hiszen komoly követelmény, hogy egy jól teljesítő gazdaság működjön. Azonfelül a digitalizáció, a robotizáció teljesen új lehetőségeket, körülményeket teremtett a logisztika fejlődésének.

 

Dr. orosz tivadar, Dr. Orosz Tivadar, Szarvas, 20190411
Dr. Orosz Tivadar

 

Több mint 40 éve végeztem a Közgáz egyetemen, folytatta, a kedvenc területem a matematika, a tervezés és a szervezés volt. Már az akkori modern matematikai ismeretekkel nagyon sok mindent le tudtunk modellezni, noha akkor még nem létezett a digitalizáció.

A robotizációs rendszerek nagyon kitágítják a termelési lehetőségeket: nemcsak munkaerőt váltunk ki, hanem bonyolultabb termelési kapcsolatokat is le tudunk vele modellezni, tette hozzá.

A köszöntőket követően megkezdődött a konferencia.

 

Kormhivatal: a Logisztika Napja, Logisztika Napja, Szarvas, 20190411