Vodova János és Hornok Béla, a munkabiztonsági hevedereket gyártó Skylotec Hungary Kft. ügyvezetői már a cégalapítás (2006) első lépéseinél számíthattak Neibort István kifogástalan munkájára. Így van ez azóta is. A raktárvezető feladata sokrétű és felelősségteljes: az alapanyagok átvételétől a felcímkézésen és nyomon követésen át a készáru bepakolásáig mindenre oda kell figyelnie.

Skylotec, Neibort István, Skylotec - Neibort István, Gyomaendrőd
Neibort István minden beérkező alapanyagot öszehasonlít a mintadarabbal, csak azután helyezi el a raktárban. Fotók: Lipták Judit

– Raktárosként a kezdeti időszakban bizony nem volt egyszerű a feladata. Akkor még mások voltak a munkakörülmények, a cipekedésből is kijutott neki bőven, de mindig fegyelmezetten és jól végezte a munkáját. Aztán ahogy a cégünk fejlődött, úgy fejlődött ő is, gyorsan megtanulta kezelni a számítógépes rendszereket – ecsetelte Vodova János.

Neibort Istvánt a cég méretes raktárcsarnokában kerestük fel. Éppen a számítógép előtt ült, felvezette a nyilvántartásba a korábban beérkezett árukat.

Skylotec, Neibort István, skylotec, Neibort István, Gyomendrőd
A raktárvezető munkájának fontos része a számítógépes nyilvántartás vezetése.

– A hét minden napján más és más munkafolyamat van a középpontban. Hétfőn a kiszállítandó késztermékek kerülnek a kamionokra, kedden, szerdán és csütörtökön a papírmunkákra fókuszálunk, pénteken pedig érkeznek az alapanyagok. Az általunk gyártott munkabiztonsági termékeknél elengedhetetlen a visszakövethetőség, ezért minden adatot gondosan rögzítenünk kell. Az alapanyagokat felcímkézzük, azonosítókkal látjuk el – avatott be munkájának részleteibe István.

Mint kiderült, az íróasztal melletti „mintás állványnak” kulcsfontosságú szerepe van a raktárosok munkájában. A rajta sorakozó mintadarabokkal kell ugyanis a beérkező alapanyagokat (vasalatokat, pántokat stb.) összehasonlítani, s csak azok kerülhetnek fel a raktár polcaira, amelyek átmentek ezen a rostán.

Skylotec, Neibort István, Skylotec - Hornok Béla -Neibort István - Vodova János, Gyomaendrőd
Egy közös fotó a cégvezetőkkel. Balról Hornok Béla, jobbról Vodova János.

Miközben bejártuk a csarnokot, István arról mesélt, hogy összeszokott csapat a raktárosoké, többen már 8-10 éve tagjai a kollektívának. Kétműszakos munkarendben dolgoznak, gyakran hétvégén is, de mint mondta, ez nem jelent gondot.

– Megoldunk mi mindent, akár azt is, ha ünnepnapon kell lepakolni a kamiont! – mondta, majd hozzátette: szeret ennél a cégnél dolgozni, úgy érzi, anyagilag és erkölcsileg egyaránt megbecsülik a munkáját.

– Elégedett vagyok a fizetésemmel, többször kaptam már jutalmat is. A vezetők odafigyelnek a csapatépítésre: voltak közös kirándulásaink, sportfoglalkozásaink. Bár még messze vagyok a nyugdíjtól, de ha lehet, én végig itt szeretnék dolgozni! –szögezte le Neibort István, mielőtt elköszöntünk.

A cikk megjelenését a gyomaendrődi Skylotec Hungary Kft. támogatta.

Skylotec-logó, Skylotec-logó, Gyomaendrőd