Megtudjuk, a GySzC kifejezetten a Békéscsabán kívüli szakképzést öleli át.

A Szakképzési Centrumhoz hat tagintézmény tartozik (bővebben: ITT!); az intézmény elsődleges feladata a szakképzés erősítése, a tanulólétszám megtartása, a lemorzsolódás csökkentése, továbbá a helyi gazdasági igényeknek megfelelően próbálják segíteni

a szakember-utánpótlást.

 

Ignácz bence, ignácz bence, Békéscsaba, 20190417
Ignácz Bence akcióban


Majd Kovács Zsuzsanna felsorolja a települési iskolákban működő legnépszerűbb szakmákat. Ilyen például Gyulán a vendéglátás és az egészségügy, Szarvason a szolgáltatóipar és a vendéglátás, Orosházán és Szeghalmon a gépészet, Dévaványán a szolgáltatóipar és szintén a gépészet, Sarkadon pedig egyedülálló a postaforgalmi ügyintéző-képzés.

Megemlíti, a felnőttképzésükben közel 500 hallgató vesz részt.

Azt követően mesél a Szakmák Éjszakája programról, amikor is az összes tagintézményben interaktív programokban mutatkoznak be az általuk képviselt foglalkozások. (A dolog pikantériája, hogy a felvétel hamarabb készült, mint a Szakmák Éjszakája rendezvény, az adást pedig később sugározzuk, így íme, itt a beszámolónk a múlt pénteki eseményről.)

És a GySzC legújabb lába pedig az ingyenes idegen nyelvi képzés!!!!!!

A Szakképzési Centrumban ingyenes 120 órás angol és német nyelvtanfolyamok indulnak, amelyek 2021 májusában érnek véget. A létszámplafon: 700 fő, de még javában lehet jelentkezni!