Az egyesület U15-ös versenyzői uralták a mezőnyüket. Szentandrászki Gréta három mérkőzése alatt alig egy percet töltött a tatamin – magyar válogatotthoz méltóan magabiztosan küzdött a 63kg-os súlycsoportban aranyérmet szerzett.

 

Bm kano judo se: Szentandrászki Gréta, szentandrászki gréta
Gréti akcióban

 

A 40 kg-os súlycsoportot nem más uralta, mint a kétszeres magyar bajnok, Szabó Karolina, aki négy győzelemmel végigsöpört a mezőnyön és állt a dobogó tetejére.

A fiúk plusz 73 kg-os súlykategóriájában két versenyző indult az egyesülettől. Kara Bence négy ippon értékű győzelemmel, okos taktikus judóval ment végig a súlycsoporton. Az egyesület Héraklész kerettagja és többszörös országos bajnoka újabb aranyérmet szerzett. Bozó Bence hatalmas fejlődésen ment keresztül, egyre jobban szerepel a versenyeken. A nap végén a dobogó harmadik fokára állhatott és bronzéremmel tért haza.

Kiss Huba nem hozta tőle megszokott formáját ezen a versenyen, eddig minden hétvégén versenyzett, ami már sok volt neki. Gyáni János edző elmondása szerint Hubától is várta a hozzá méltó aranyat, megvan hozzá a képessége és technikái. A versenyző bronzérmet szerzett.

U13 kategóriában két bajnoka is született az SE-nek. Petrovszki Márk most vett részt élete második versenyén, ahol magabiztosan uralta a mezőnyt négy győztes mérkőzés után aranyérem került a nyakába. A diákolimpiai bajnok Perecz Márk három magabiztos győzelemmel szerzett aranyérmet.

Szintén U13 kategóriában állt tatamira Csachó Balázs, aki a három magabiztos győzelemmel ment előre, a döntő mérkőzésen karfeszítést hajtott végre ellenfelén, aki fel is adta a küzdelmet, Balázs már a nyakában érezhette az aranyérmet, viszont a bíró nem ítélte szabályosnak az akciót, így a békéscsabai versenyző nyakába ezüstérem került.
U10-es kategóriában Fodor Tamás és Gajdács Ábel az egyik legnépesebb súlycsoportba kerültek. Mindketten első versenyükön vettek részt. Gyáni János edző nagy reménységet lát bennük így kíváncsian várta, hogy szerepelnek versenyzői. Három-három győzelem és egy vereség után egymással küzdöttek meg a bronzéremért, a mérkőzésen Fodor Tamás került ki győztesen, és lett az érem tulajdonosa, míg Gajdács Ábel pontszerző ötödik helyen végzett.

A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője, Jónás Zalán az U13 kategória 42kgos súlycsoportjában egy győztes és egy vesztes mérkőzéssel pontszerző ötödik helyen végzett.

Az egyesület Telekgerendási Szakosztályának versenyzői is megmérettették magukat. Kis Ferenc edző tanítványai jól szerepeltek: Kertész Lívia ezüst-, Viczián Anna és Viczián Lili bronzérmet szerzett, míg Horváth Armand pontszerző hetedik helyen végzett. A telegerendási judokák a közelmúltban övvizsgán vettek részt, ahol 7 versenyző sikeresen vizsgázott.