Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

A markáns légköri frontok kontinensünk északnyugati, északi peremén húzódnak, Európa nagy részén anticiklonális hatások dominálnak, sokfelé napos az idő. Ukrajna térségében ugyanakkor magassági hidegcsepp, a Földközi-tenger nyugati medencéjében mediterrán ciklon örvénylik. Nagyobb területen kiadósabb csapadékot utóbbi légköri képződmény okoz. A hőmérséklet csúcsértéke Oroszországban általában 8 és 15 fok között alakul. Délnyugat felé haladva egyre magasabb értékeket mérnek, Délnyugat-Európában 25 fok köré melegszik fel délután a levegő. A Kárpát-medencét hétfőn eléri az említett hidegcsepp, megnövekszik a felhőzet, és főként az ország északkeleti negyedén záporok is kialakulnak, elszórtan zivatar is valószínű.


Előrejelzés az ország területére hétfő estig:
---------------------------------------------

Reggelig a Dunántúlon nagyrészt derült lesz az ég, keletebbre több-kevesebb gomolyfelhő képződik, és arrafelé éjszakára is maradhatnak felhősebb körzetek. Északkeleten, keleten néhol zápor is előfordulhat. Hétfőn a Dunántúl déli, délnyugati részén kevés felhő, napos idő várható, csapadék csak kis eséllyel alakulhat ki, másutt ugyanakkor erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, egyre kevesebb lesz a napsütés, és északkelet felé haladva növekszik a záporeső valószínűsége. Főként északkeleten, északon elszórtan zivatar is kialakulhat. Vasárnap napközben az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. Hétfőn hajnaltól északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, egy-egy fagyzugban esetleg gyenge fagy is előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 17 és 23 fok között várható, de már a déli óráktól északkelet felől lassan csökkenni kezd a hőmérséklet.