Időjárási helyzet Európában
---------------------------

Nyugat-Európa felett többközéppontú ciklonrendszer található, emiatt kontinensünk nyugati részein nagyrészt felhős az ég, több helyen esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is előfordul. A tartós eső miatt Spanyolország és Portugália egyes részein alig emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet. Ezzel egyidejűleg Skandináviától egészen a Fekete-tenger keleti medencéjéig egy nagykiterjedésű anticiklon húzódik, ennek hatására általában napos, száraz az idő, többnyire 15 és 22 fok között alakul a csúcsérték, azonban Oroszország és Norvégia északi tájain néhol mindössze 10 fok alatt marad a hőmérséklet napközben is. A Kárpát-medence térségébe a nyugat-európai ciklonrendszer előoldalán meleg, labilis, csütörtökön már valamivel szárazabb levegő érkezik.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig
------------------------------------------------

Szerdán gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Eleinte főként a Dunántúlon, este a középső országrészben, éjszaka már egyre inkább északkeleten alakulhat ki szórványosan zápor, helyenként zivatar. Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Zápor, zivatar főleg a középső tájakon alakulhat ki néhol. A délies szél nagy területen megerősödik, az Alpokalján és a Kisalföldön olykor viharossá is fokozódhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 14 fok között alakul, de kisebb körzetekben 10 fok alá hűlhet a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között várható.