Ugyanis minden szabadtéri rendezvény egy nagy lutri. Legfőképpen azért, mert egy ilyen jellegű történés bármikor az égiek áldozatává válhat. (Noha a sors iróniája, hogy míg e sorokat ütöm, a program után egy jó órával, jócskán szakad – Csabán legalábbis.)

 

Harruckern ballagás, ballagás, Gyula, 20190503
(még több kép)

 

A nagy napon 14 osztály,

170 diákja intett búcsút a gyulai alma maternek. A sokaság persze zömmel vidám volt, hiszen ebben az esetben a „kijózanodás" mindig csak napokkal/hetekkel később üt be.

Czeglédiné Szappanos Anita, az intézmény igazgatója először is a megjelent vendégeket köszöntötte, azt követően a ballagókhoz fordult:

Harruckern ballagás: czeglédiné szappanos anita, ballagás, Gyula, 20190503
Czeglédiné Szappanos Anita
„A ballagás napjával életükben lezárul egy korszak. Az utolsó csengőszó, a búcsúzást kísérő dallamok ezt sugallják. Minden, ami eddig Önökkel történt, lassan emlékké válik."

Hozzátette, ne feledjék, hogy mind e mögött, nagyon sok munka, fáradozás és törődés van, és ebben nagy szerepet játszottak tanáraik. Köszönjék meg türelmüket, lelkiismeretes munkavégzésüket. Mondjanak köszönetet osztályfőnökeiknek is, akik figyelemmel kísérték fejlődésüket, együtt örültek sikereiknek és segítették a kudarcok elviselésében. Hálával és köszönettel tartoznak szüleiknek is. Az ő munkájuk, gondoskodásuk tette lehetővé, hogy tanulhattak és eljutottak eddig, az érettségi és a szakmai vizsgákig.

Hamarosan kezdődik az érettségi

és szakmai írásbeli vizsgák, folytatta, majd júniusban a szóbeli vizsgák. Használják ki az időt, készüljenek szorgalmasan, hogy sikeres, eredményes vizsgát tegyenek. Önök előtt most megnyílnak a lehetőségek.

Azt követően a köszönetét fejezte ki az intézmény és a kollégium munkatársai nevében a szülőknek, hogy mindig segítették intézményünket.

Legyenek nagyon büszkék gyermekeikre és a jövőben is segítsék, támogassák Őket céljaik elérésében, fogalmazott.

 

Harruckern ballagás - zászló, ballagás, Gyula, 20190503
A jövő végzősei átvették az iskolazászlót (galéria)

 

Végül Teller Ede tudós versével köszönt el ballagó diákjainktól:

Keresni, várni, semmit sem akarni,
Szeretni, vágyni, egyedül maradni.
Nézni a világot becsukott szemekkel,
Látni azt, amit még nem látott ember.

Gyönyörködni titkos mély harmóniákban,
Emlékezni arra, mit sohasem láttam.
Szeretni, imádni a szent tisztaságot,
A szelet, a felhőt, a havat, az álmot.

Tenni a helyeset, nem kis örömpénzért,
Nem a túlvilági örök üdvösségért.

 

Harruckern ballagás: ásós tibor, ballagás, Gyula, 20190503
A Daróczy László Emlékdíjat idén Ásós Tibor kapta