A pártelnök azt mondta, jelenleg az unió mindennel foglalkozik, csak a dolgozó emberek problémáival nem. Példaként említette: ha annak idején odafigyeltek volna arra, hogy a pénzintézetek ne adjanak devizahiteleket, akkor ma százezrek élete lenne könnyebb.
Mi azt szeretnénk, ha magyarok maradnánk az Európai Unióban; amikor közös intézményeket hoznak létre, akkor voltaképpen elnyomják a nemzeteket - folytatta Thürmer Gyula, hozzátéve: a Munkáspárt úgy gondolja, hogy Európa forrásai "a mi tudásunkban, a szellemi kapacitásunkban vannak", ezért a nemzetek Európája mellett vannak.
Megjegyezte, értik azokat, akik szerint egyesült Európára van szükség, de ebben az esetben a bankok, a milliárdosok, illetve néhány nagyhatalom diktálna, ezért ebből nem kérnek.
Oroszország és az unió kapcsolatára utalva azt mondta, minden nemzettel békére törekednek, ezért nem hisznek a szankciókban, sem a háborúban.
Ugyanakkor Magyarország gondjai mellett már nincs szükség egy újabbra: a migrációra, így az illegális bevándorlást minden eszközzel meg kell akadályozni - emelte ki a Munkáspárt elnöke.
Kérdésre elmondta azt is, a Munkáspárt idén lesz harminc éves, s a története alatt mindvégig megmaradt baloldali, nemzeti, ellenzéki pártnak. Ez egy új szín, amelyre szükség van a magyar politikában és az Európai Parlamentben is - fogalmazott az elnök.
Hozzátette, a Munkáspárt nem vesz részt "álszövetségekben", mert nem a pártok a szövetségeseik, hanem a nép és a dolgozók.
A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában. A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-ától 16-áig érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.