Nem csak a Csabai kolbász híre miatt népszerű a város, hanem turisztikai értékeinek, élhető városképének, a környék természeti adottságainak és kirándulóhelyeinek apropóján is. Területén oktatási, munkavállalási és kulturális lehetőségek egyaránt jelen vannak, ezért a megyeszékhely iránt otthonteremtés, lakásvásárlás kapcsán is egyre többen érdeklődnek. A startlak.hu információi szerint ingatlankínálatában az elérhető árakat keresők éppen úgy megtalálhatják számításukat, mint azok, akik családi házak vagy éppen luxus ingatlanok iránt érdeklődnek. Lássuk, mennyiért juthatunk lakáshoz vagy házhoz Békéscsabán!

Ha elsődleges az ár

Sokan vannak, akik a kedvező árakért cserébe vállalják a felújítással járó teendőket. Ma már minden lehetőség adott ahhoz, hogy bizonyos felújítási munkálatokat akár saját kézzel elvégezzünk, ezzel komoly százezreket megspórolva. Ha elsődlegesnek az árak bizonyulnak az ingatlanok közötti keresgélés során, akkor ikerházban alig több mint hatmillióért már vásárolhatunk. Ugyan az ennyiért rendelkezésre álló polgári lakás felújításra szorul, de mind méretét, mind állapotát illetően igen kedvező áron elérhető az. Érdemes folyamatosan figyelemmel követni az ingatlanhirdetéseket, hiszen könnyen lehet, hogy hasonló, kihagyhatatlan ajánlattal is találkozhatunk.

Ha fontos a frekventált elhelyezkedés

A megyeszékhelyek esetében rendszerint klasszisokkal többe kerülnek az ingatlanok a belvárosban, mint a város egyéb területein. Békéscsabán meglepő módon már 25 millióért hozzájuthatunk frekventált elhelyezkedésű lakáshoz, amely három szobával, felújított állapotban áll rendelkezésre. Még csak az emeletek számát illetően sem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen a második emelet élhető helyszínnek bizonyul.

Ha családi házat keres

A békéscsabai lakások mellett természetesen a családi házak is szép számmal megtalálhatóak az ingatlankínálatban. 35 millióért már 250 négyzetméteres házhoz lehet hozzájutni, melyhez 750 négyzetméteres telek is tartozik. Az akár több generáció együttélésére is alkalmas ház kertvárosi környezetben szolgálja a békés, nyugodt, természet közeli mindennapokat. Akár befektetési céllal is remek választás lehet egy ilyen ingatlan.

Ha szóba jöhet a külterület is

Amennyiben Békéscsaba környékén, közvetlen közelében szeretnénk ingatlant vásárolni, akkor 18 millióért kétszintes, téglaépítésű családi házhoz juthatunk. Otthonról dolgozóknak, vagy nem mindennap ingázóknak éppen úgy ideális, mint azoknak, akik a belváros zajától távol szeretnének otthont teremteni. Telekvásárlás során is megfizethető árak várnak, így békéscsabai telket hárommillió környékén vásárolhatunk.

Ha nem számít a pénz

Kertvárosi környezetben, 160 négyzetméteren olyan családi házhoz lehet hetvenmillióért hozzájutni, amely valóban minden igényt kielégítő. Mindegy, hogy az egyedi tervezésű kialakítás, a nagy terek, a korszerű megoldások vagy a több mint kétezer négyzetméteres telek a vonzó, az ilyen ingatlanokban a családosok garantáltan megtalálják számításukat. Érdemes előre gondolkodni arról, hogy milyen tervekkel, célokkal vágunk neki a jövőnek, hiszen ingatlanvásárlásainkat is jelentősen befolyásolják ezek.

A békéscsabai lakások ára sokszor elmarad az egyéb, megyeszékhelyeken kínált ingatlanokétól, de ha nem panelben vagy téglaépítésű társasházban gondolkodunk, akkor a családi ház ajánlatok között is mindenképpen megéri körülnézni.