Az ötletgazda dr. Gáspár Lajos korábban súlyos betegsége miatt feküdt az osztályon, akkor fogalmazódott meg benne a támogatás ötlete, amihez barátja, Dr. Lehoczky Tamás segítségét kérte.

– Megkerestünk több ismerőst, akik első szóra mellénk álltak, és anyagilag segítettek. Így tett az orosházi önkormányzat is, ezzel a támogatással együtt összesen 1,5 millió forintot sikerült gyűjtenünk, ezzel segítve a kórházi gyógyító munkát – mondta Gáspár Lajos.

A május 22-i átadón Bojtor István alpolgármester hangsúlyozta, örömmel tettek eleget a lakossági megkeresésnek, a képviselő-testület egyhangúlag, 700 ezer forinttal támogatta a kezdeményezést.

 

Adományt kap az Orosházi Kórház - dávid zoltán, kórház, Orosháza, 20190523
Dr. Duray gergő, Dávid Zoltán, Bojtor István, dr. Lehoczky Tamás, dr. Török Ágnes
és dr. Gáspár László (Fotó: Melega Kisztián)

Dávid Zoltán polgármester ehhez kapcsolódva a közös összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Bízom benne, hogy a jó példa követőkre talál, egyre többen támogatják a kórházat, ami minden orosházinak egyaránt fontos – fogalmazott a városvezető.

Az összegből négy betegfigyelő monitort vásároltak, amit át is adtak a keddi eseményen. Elhangzott, az eszközök megvásárlása után maradt még pénz az összegyűlt adományból, amiből a neurológiai osztályra szerelnek majd be egy klímaberendezést, ezzel is növelve a betegek és a dolgozók komfortérzetét.

Az osztályvezető főorvos kiemelte, a betegfigyelő monitorok beszerzése régóta tervben volt és nagy előrelépést jelent majd a gyógyító munkában.

– Nem csak a stroke miatt, hanem egyéb alapbetegségből adódó szövődményekkel is kerülnek a neurológiára súlyos betegek. Náluk mostantól állandóan figyelni lehet többek között a szívműködést és a légzést, így kontrollálva pillanatnyi állapotukat – fogalmazott dr. Török Ágnes.

A kórház főigazgatója megköszönte a támogatóknak a nagylelkű adományt és a jövő terveiről is beszélt.

– Az Orosházi Kórházban szakmailag nagyon erős intenzív terápiás ellátás folyik. A szakmai fejlesztési tervünkben többek között az is szerepel, hogy az intenzívről minél hamarabb kikerülhessenek a betegek, ehhez viszont szubintenzív őrzőket kell létrehozni az osztályokon. A most kapott négy monitor ennek az egyik első lépése – mondta dr. Duray Gergő.