Speidl Bianka közölte, a családegyesítés miatt meg fog billenni a demográfiai egyensúly, az integráció pedig lehetetlenné válik, mert tömegesen érkeznek olyan emberek, akik a kibocsátó országból választják házastársukat és annak az országnak a kultúráját követik.

A bevándorlók nem kötődnek érzelmileg a befogadó országhoz, csak úgy tekintenek rá, mint egy olyan országra, amely gazdaságilag kedvezőbb feltételeket biztosít nekik. Érzelmileg, az értékrendjüket tekintve és politikailag a kibocsátó országgal azonosulnak - tette hozzá.

Az elemző elmondta: 2018-ban mintegy 900 ezer ember érkezett Európába családegyesítés címszó alatt. Mindezt úgy, hogy Franciaországban és Németországban - ahová a legtöbb migráns érkezik ily módon - a lakosság 57-58 százaléka elutasítja a családegyesítési politikát.

Németországban 2010-ben 50-60 ezer ember kapott letelepedési engedélyt családegyesítésre, 2015-ben 137 ezer, 2018-ban pedig több mint 300 ezer szíriai származású bevándorlónak adtak lehetőséget családegyesítés kezdeményezésére - közölte, hozzátéve, a szírek általában 2-3 gyereket vállalnak, tehát 2010 és 2020 között körülbelül egymillió ember érkezik családegyesítéssel Németországba.