Idén is sok vállalkozó és magánszemély döntött úgy, hogy adományokkal támogatja az Orosházi Kórházat. A 2019 februárjában rendezett 10. Kórházi Jótékonysági Bálon több mint 160 vendég vett részt, akik​ 1,3 millió forintot adományoztak​ az Orosházi Kórházért Alapítvány javára.​ Az alapítvány céljai között szerepel a modern gyógyászati eszközök és a betegek kényelmi szolgáltatásának növelését célzó eszközök beszerzése, amire 2018-ban összesen 4,2 millió fordítottak.

A kórház kapuja a Sürgősségi Betegellátó Osztály, a beteg általában itt találkozik először és leggyakrabban az ellátórendszerrel, így nagyon fontos, hogy milyen tapasztalatokat és benyomásokat szerez az ellátása során.

 

Orosházi kórház: speciális gyerekágy, kórház

 

– Kórházunk törekszik a biztonságos betegellátás megteremtésére, fokozására, ezért a bál bevételét idén egy többfunkciós, ágyként is használható sürgősségi betegszállító kocsi beszerzésére fordítottuk – jelentette be dr. Duray Gergő.

A speciális ágyat május 30-án adták át az Orosházi Kórház Központi Technológiai Tömbjének aulájában.

– A Stryker cég által gyártott ágy a kritikus állapotú betegek szállítására és ellátására szolgál. Sok olyan, az ellátást segítő kiegészítővel van felszerelve, amik nagyban segítik a gyógyítók munkáját – ismertette az új eszköz tulajdonságait dr. Hován Csaba. Az SBO osztályvezető szakorvosa be is mutatta, miket tud az új eszköz.

– Az ágy több irányba mozgatható, könnyen és gyorsan rögzíthető. A fekvő rész magassága pedálok segítségével állítható, előre és hátra dönthető. Van rajta oxigénpalack tároló, de a defibrillátornak és a betegfigyelő monitornak is kialakították a helyét. Kétféle infúziós állvánnyal szerelték fel, egy mozdulattal felhúzható vagy leereszthető a betegrögzítő korlát. Nagy előnye, hogy átereszti a röntgensugarat, így a beteg mozgatása nélkül is lehet röntgenfelvételt készíteni – foglalta össze dr. Hován Csaba.

A csatolt képen dr. Sahin-Tóth Gábor orvosigazgató-helyettesnek mutatja az ágy működését dr. Hován Csaba, az SBO osztályvezető orvosa

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház