Ezen az estén rendkívüli körülmények között ismerkedhettek meg az érdeklődők, az iskolánkban oktatott szakmákkal, kreatív foglalkozások keretében, játékosan mutattuk be azt, amit majd iskolarendszerben elsajátíthatnak.

Új kezdeményezésként ezen a napon délelőtt meghívtuk a szeghalmi óvodák nagycsoportosait és az általános iskola alsó tagozatos diákjait, hogy megismertessük velük is a mesterségeket és foglalkozásokat. Nagyszámú érdeklődés (200 fő) kísérte a délelőtti programokat, melyek nagy sikert arattak a kicsik körében.

 

Egy jó szakma... gyszc, gyszc

 

A rácsodálkozás, a kíváncsiság, a lelkesedés és mindenekfelett a játék öröme jellemezte ezt a délelőttöt. Voltak olyan gyerekek, akik este a szüleikkel jöttek vissza, hogy újra játszhassanak a számítógépeken, irányíthassák a Lego Robotot, természettudományi kísérleteket láthassanak, gyertyát készítsenek, hegeszthessenek, ördöglakatot készítsenek... stb.

A program keretén belül színező versenyt hirdettünk a résztvevő gyerekek között. Aki visszajutatta kiszínezett képét az iskolánkba, azokat zsűriztük és a legjobban sikerült képeket jutalmaztuk.

Ezúton köszönjük minden résztvevőnek a jelenlétét, amivel hozzájárult rendezvényünk sikeréhez és gratulálunk a színező verseny minden résztvevőjének és győzteseinek!

A színező verseny I. helyezettjei:

Petőfi úti óvoda
Ajtai Ezel Nikolas (5 éves)
Csontos Luca (5 éves)
Molnár Richárd (5 éves)

Fáy úti óvoda
Macsári Laura (6 éves)

Tildy Zoltán Általános Iskola
Lengyel Imre Martin (2. A osztály)
Nagy Dorottya (3. A osztály)
Csordás László Fábián (3. B osztály)