Az általában dinamikusan zakatoló munkálatok csütörtök délelőtt, úgy 10 óra magasságában, néhány perc erejéig némileg visszafogottabbá váltak, ugyanis kamera- és mikrofonerdők, mobilok és hagyományos fotómasinák, azaz a hírgyártó-ipar emberei lepték el a kormányablak ügyfélterét, akár egy amerikai tévésorozatban.

A mai nap egy sikertörténet,

fogalmazott Takács Árpád kormánymegbízott, hiszen az 500 ezredik ügyfelet köszönhetjük; mindezt Szepessy Tamás helyettes államtitkár is megerősítette, majd Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel egy emlékplakettet és egy csokor virágot adott át dr. Váradi Anettnek.

 

Kormányablak: dr. váradi anett, takács árpád és herczeg tamás, kormányhivatal, Békéscsaba, 20190606
Dr. Váradi Anett, Takács Árpád és Herczeg Tamás (galéria)

 

Jókor jöttem,

fűzte mindehhez nevetve a félmilliomodik ügyfél. Azt követően elmondta, a kislánya 22-én lesz két éves, és ebből kifolyólag jött gyest intézni.

(Az ünnepség második része egy rövid sajtótájékoztató volt, de már a hivatal második emeleti tárgyalójában.)

Rengeteg az ügyfelünk, mondta Takács Árpád, ezért szükséges bővíteni a szolgáltatásainkat; hamarosam egy plusz kormányablak nyílik a városban. (A megoldás lejjebb!)

A kormány, a kormányablakok megnyitásával Európában is egy egyedülálló elképzelést valósított meg, vette át a szót Szepessy Tamás.

 

Kormányablak: herczeg tamás, szepessy tamás, takács árpád és dr. gulyás györgy, kormányhivatal, Békéscsaba, 20190606
Herczeg Tamás, Szepessy Tamás, Takács Árpád és dr. Gulyás György (képek)

 

Hozzátette, sőt, az osztrák barátaink is számtalan esetben átjönnek hozzánk megtekinteni, hogy miképp is működnek a kormányablakok – hiszen ez rendszer nyújtja a legközvetlenebb kapcsolatot

az állampolgárok és a kormányzat között.

Továbbá jó hírként megemlítette, a kormány az eddigi 1,25 milliárd forintos békéscsabai fejlesztéshez további 540 millió forintot biztosít.

Takács Árpád hozzáfűzte, az 540 milliós forrásból Békéscsabán három, azonfelül a Mezőkovácsházi, a Szeghalmi és a Békési Járási Hivatalok épületeit fejlesztik.

Herczeg Tamás érdekességként elmesélte, hazánkban négyszer gyorsabb az ilyen jellegű ügyintézés, mint a már fentebb említett Ausztriában.

 

Kormányablak: az 500 ezredik ügyfél sajtótájékoztatóján, kormányablak, Békéscsaba, 20190606

 

Békéscsabán naponta több mint 500 ügyfél érkezik, folytatta, és tapasztalatból tudom, hogy mindig udvarias, zökkenőmentesen zajlanak a munkafolyamatok.

A tervek szerint, szeptemberben a csabai vasútállomáson nyílik egy kormányablak, amely egy nagyon kiváló gondolat, hiszen a szomszédságban ott működik a buszpályaudvar is – így az intézmény kvázi egy Békés megyei csomópont helyszínére kerül. Egyszóval még polgárbarátabb, a lakossághoz még közelebbi szolgáltatást nyújt pluszban a kormányhivatal, fűzte hozzá Herczeg Tamás