– A pedagógus gyerekek hátrányos helyzetűek? Jelentem én is az vagyok! – fordultam a rendezvény megkezdése előtti percekben Czeglédiné Szappanos Anita igazgatóhoz.
– A gyerekemnek viccesen mindig azt mondom, hogy „három hás vagy – válaszolta.
– Igen, mert például amikor annak idején az anyukám otthon átlépte a küszöböt, se perc alatt elpárolgott a türelme.
– Huszonötször elmondtam az iskolában, ne kellejen már neked is...

***

Gyszc pedagógusnap: Kovács Zsuzsanna, gyszc, Gyula, 20190607
Kovács Zsuzsanna (képek)
Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere köszöntőjében kiemelte, vitán felül áll, hogy feltétlen elismerés illeti meg azokat a pedagógusokat, akik a tehetséggondozás területén érnek el kiemelkedő eredményt, de legalább ennyire fontos azok diákok nevelése is, akik számára a minimális tananyag elsajátítása

sem egyszerű feladat.

Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondása szerint nincs még egy olyan hivatás, ahol olyan sok kudarc, de olyan sok siker is érné az embert. Nincs még egy olyan hivatás, ahol olyan nagy hatása lenne a szónak. És nincs olyan munka, ahol a visszaigazolás nem érkezik meg azonnal.

A köszöntőket követően Kovács Zsuzsanna, Czeglédiné Szappanos Anita és dr. Görgényi Ernő elismeréseket adott át.

A Harruckern-gyűrűt Kotroczó Lajosné érdemelte ki.

Emlékplakett kapott: Dowidatné Kardos Sára Katalin, Jimoh Márta, Ferencziné Fodor Marianna, Nagy Endre, Seresné Balla Szilvia, Szabó Gábor.

Elismerő oklevelet vett át: Dobra Ferencné, Martincsek Attila, Sánta Tamásné, Szabó Mihály, Szöllősi Szabolcs, Ütő Edit.

 

Gyszc pedagógusnap: Czeglédiné Szappanos Anita, Kotroczó Lajosné, Kovács Zsuzsanna és dr. Görgényi Ernő, gyszc, Gyula, 20190607
Czeglédiné Szappanos Anita, Kotroczó Lajosné, Kovács Zsuzsanna és dr. Görgényi Ernő

 

Igazgatói dicséretben részesült: Balta Pálné, Bánszki Anna, Gazsó Józsefné, László Julianna. Medvéné Pavelka Annamária, Nagy Erzsébet, Nagy Mihály, Neset Adrienn, Sajti Katalin, Szabó Attila, Száváné Grósz Gabriella, Szeidlerné Baji Mária, Székács László, Tóth Sándor.

 

Gyszc pedagógusnap, gyszc, Gyula, 20190607
(még több kép)

 

***

És végül íme, az idei Harruckern-gyűrűs, Kotroczó Lajosné méltatása:

Iskolánk szakmai igazgatóhelyettese, gyakorlati oktatásvezetője, kertészmérnök szaktanára, szakmai vizsgaelnöke, pedagógusa, kollégiumi nevelőtanára.
Pályafutását 1979-ben kezdte a Munkácsy MGTSZ Kertészeti Szakközépiskolában, majd szakoktatói munkakörben folytatta a Mohácsi Mátyás Kertészeti Szakközépiskolában. A későbbiekben kertész munkaközösség-vezető, majd gyakorlati oktatásvezetői feladatokat látott el évtizedeken keresztül. Jelenleg szakmai igazgató-helyettes.
A klasszikus pedagógus megtestesítője, a szakképzés meghatározó tanár és vezető egyénisége. Azon pedagógusok egyike, aki hivatásának és egyben örömforrásnak is tekinti a diákok nevelését. Pedagógiai munkáját kiemelkedő szakmai tudás, alaposság jellemzi, emberi és nevelői magatartása példaértékű. Intézményünkben 40 éves munkássága alatt a gyermekekkel való sokoldalú törődést, gondoskodást, az értékközvetítést tekintette legfontosabb feladatának. Önzetlenül, őszinteséggel és végtelen türelemmel dolgozik vezetőként és pedagógusként is. Elhivatottságával és tapasztalatával nemcsak diákjait, hanem fiatal, pályakezdő kollégáit is segíti, támogatja.
A 2018-19-es tanév végén nyugdíjba vonul, nyugdíjas éveihez jó egészséget kívánunk unokái körében.

 

Gyszc pedagógusnap - virág, gyszc, Gyula, 20190607