Ahogy Immanuel Kant, a neves német filozófus fogalmazta meg bölcsen: „A sör a legjobb étek." Nos, ebből a legjobb étekből most, négy napig a legeslegjobbakat fogyaszthatják Gyulán, a vár tövében, és ebben a festői környezetben jobban is eshet ez a nemes, habzó ital a gasztronómia egyéb termékeivel együtt fogyasztva és a gazdag és színes, színpadi programok hallgatása közben.

 

Kézműves Sörfesztivál - Bora Imre, kézműves sörfesztivál, Gyula, 20190608
Bora Imre fesztiváligazgató és a galéria

 

Tegnap már délután kezdtek szépen gyülekezni az emberek a vár és az Almássy kastély közötti területen, ahol már várták őket a kézműves sörök és a street food gazdag választéka. A gyerekeket és családokat a vár mögötti területen egy rögtönzött vidámpark várja, a másik oldalon a kézműves sörtermelők termékei, közöttük a fesztivál díszvendégének, Hajdúnánásnak a sörei és egyéb gasztronómiai termékei is.

 

Kézműves Sörfesztivál - Halott Pénz, halott pénz, Gyula, 20190608
A Halott Pénz... (galéria)

 

Jómagam is körbejártam a területet a hivatalos megnyitó előtt. A fiatalok már többen odakönyököltek a színpad szélére, pontosabban a színpadot övező kordonra, mert már a Halott pénz koncertjére várva. Én azon gondolkodtam, hogy nekem is halott pénz volt, amit a kocsiba tankoltam. Mert egy sörfesztiválra autóval jönni..., hát, hogy is mondjam..., enyhén szólva sem túl okos gondolat, mint ahogy ezt néhány ismerősöm, akivel összefutottam, meg is fogalmazta nekem. Nem tudtam mást tenni, mint egyetérteni velük.

 

Kézműves Sörfesztivál, kézműves sörfesztivál, Gyula, 20190608
... és az eleven közönsége

 

Ha már sörözgetni nem lehetett, megkóstoltam néhány finomságot, egy kis mangalicakolbászt, meg ezt, azt, amazt, és miután jóllaktam, én is közelebb húzódtam a színpadhoz, mert kezdődött úgy este nyolc óra magasságában a rendezvény hivatalos megnyitója.