Augusztus 02-án 23 óra 45 perckor telefonon érkezett bejelentés a Békéscsabai Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy 32 éves békéscsabai nő gyalogolt a Szabolcs utcán a MÁV állomás felé. A Szabolcs u. - Tábor u. sarkánál egy 40 év körüli férfi a kerékpárját tolva mellé ment, majd simogatni kezdte a nőt, amire ő ellökte magától a férfit és menekülni kezdett. A férfi utol érte és megragadta, majd a földre teperte. Eközben ütlegelte és le akarta róla szedni a nadrágját, de a nő közben védekezni próbált és segítségért kiabált. Elővette a telefonját és megpróbálta értesíteni a Rendőrséget, de a férfi kicsavarta a kezéből a telefont, miközben a sértett nemi szerveit simogatta és azt mondta, hogy meg fogja erőszakolni őt. A hangos kiabálás miatt az egyik közeli lakásból valaki kikiabált az ablakából, amire a férfi megijedt és a kerékpárjával együtt a MÁV állomás felé távozott.
A rendőrök nagy erőkkel azonnal a helyszínre vonultak, meghallgatták a bejelentőt és a személyleírás alapján leellenőrizték a környéket, majd a MÁV állomás peronján megtalálták a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható férfit, kezében a sértettől elvett telefonnal. A férfit elfogták és előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A 37 éves gyulai lakhellyel rendelkező férfi a gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését részben ismerte el. A Rendőrség a férfit őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatását erőszakos közösülés bűntett kísérlet (8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő), valamint kifosztás bűntett (5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt.
A tegnapi napon a Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, így a fogvatartása mellett folytatódik az eljárás.