A Szarvason működő Dr. Bencze és Társa Kft. munkatársa a hír6-ot az alábbiakról tájékoztatta: a megyében 23 településen látják el a nehéz feladatot. A szakápolók munkája nem önkéntes, a társadalombiztosító finanszírozza, a betegnek egyetlen fillérjébe sem kerül.
Az otthoni szakápolást - ha olyan állapotban van - a beteg, vagy hozzátartozója, illetve háziorvosa igényelheti, vagy szakorvosa javasolhatja, bármilyen rehabilitációs ápolást igénylő esetekben. A szarvasi szervezet munkatársa továbbá a hír6-nak elmondta: a gyógytornász veszi fel személyesen a beteg hozzátartozójával a kapcsolatot és egyeztet időpontot. Gyógytorna, fizioterápia esetében évente maximum 56 vizit vehető igénybe. Sebkötözésnél több, abban az esetben, ha egy éven belül másik betegség is jelentkezik és az utókezelés szintén sebkötözéssel jár. Bejelentésüket a szarvasi szervezetnél megtehetik a hét minden napján reggel 8-tól 12 óráig a :06/66-210-370-es, vagy a 06/70-394-6689-es telefonszámon.
A Békéscsabán működő Csachó és Társa Bt. szintén hasonló rendszerben működik, ide körösladányi, nagyszénási, medgyesbodzási, újkígyósi illetve telekgerendási lakosok jelezhetik házi ápolási igényüket a 06/20-952-5086-os telefonszámon.