- Erősödött a csapat? - tettük fel a kérdést a vezetőedzőnek.
- Az utánpótlás együttestől öt fiatal - Bagyinszki Attila, Zelenyánszki László, Kovács Tamás, Szokol Zsolt, Dócza Gábor - került a felnőtt kerethez, mellettük Makra Zsoltot és Tóth Zoltánt igazoltuk le. Előbbi baloldali védő és védekező középpályás, utóbbi kapus. Rajtuk kívül az NB II-es Kaposvölgye eddigi labdarúgójával, Juhász Györggyel van olyan megállapodásunk, amely szerint, ha a baloldali védő nem talál más csapatot, akkor nálunk folytatja a pályafutását. Az érkezők mellett többen távoztak a csapattól, Simon Attila éppen a Kaposvölgyébe igazolt, Brlázs Gábor, Polczer Norbert és Szent Zoltán Gyulára igazolt, mellettük Kovács Dani, Nagy Roland és Schwarcz Ákos folytatja máshol a labdarúgást.
- A hírek szerint az ellenfelek közül több gárda is nagyon megerősödött. Ebben a mezőnyben mi lehet a célkitűzés?
- A minimális célkitűzés a tizedik hely megszerzése, de az elvárás igazából az, hogy a középmezőnyben - a hatodik-hetedik-nyolcadik helyek valamelyikén - végezzünk. Nem lesz könnyű, mert a REAC-ról és a Szolnokról tudjuk, hogy a bajnoki címre törnek. Mellettük nagyon megerősödött a Vecsés, és a tavaly jól szereplő csapatok sem gyengültek.
- Mennyiben reális ez a hatodik-nyolcadik hely, és ennek a célnak az eléréséhez mekkora szerencsére van szükség?


Tudatosság is kell a szerencséhez...

- Szerencse mindig kell a futballhoz, de ezzel párhuzamosan kellő tudatosságra is szükség van. Nehéz esélyekről beszélni, mert sokszor olyan mérkőzést nyerünk meg, amire nem számít senki, máskor pedig a biztosra vett győzelmet engedjük ki a kezünkből. Alkalmasnak tartom a csapatot a kitűzött cél elérésére, és hiszek benne, hogy jól szerepelünk majd. Amennyiben az általam elképzelt játékot hozzuk, nem lehet probléma. A teljesítményünk fokmérője leginkább a közönség lesz, hiszen ha jól játszunk, akkor egyre többen jönnek ki a meccseinkre, és a nézőszám, már önmagában minősíti a játékunkat.
- A felkészülés sikeresnek mondható, vagy van némi hiányérzete?
- Nem állt úgy össze a csapat, mint ahogy szerettem volna. Nem vagyunk elég agresszívak és gyorsak védekezésben, és a megszerzett labdákból sem építjük fel kellő gyorsasággal a támadásainkat. Tehát van még javítanivalónk.
- Lehet, hogy kevés edzőmeccset játszott az együttes?
- Öt mérkőzésen léptünk pályára a felkészülés alatt, és ez a szám nem rossz. Persze, jó lett volna egy nagyon erős ellenféllel is megküzdenünk, de az öt meccs is sok tanulsággal szolgált.
- Milyen bajnokság kezdettel lenne elégedett?
- Benne van a csapatban egy jó rajt, de ha nem sikerül, akkor sincs semmi baj. Láttam olyat, hogy egy gárda nagyon jól kezdi a szezont, de utána leereszt, és olyat is, hogy a rossz rajt után dobogón végez. Az idegenbeli, Vecsés elleni meccsen egy vereségből is profitálhatunk, mert akkor látjuk, hogy melyek a javításra váró hibák. Győzelem esetén pedig megmutatkoznak a pozitívumok, amelyekre építve folytatnunk kell a munkát.
- Diplomatikusan fogalmaz, de ezt a bajnoki kezdetet lehet-e pontokban mérni? Az első három találkozó után mivel lenne elégedett? Egy pont bizonyára kevés, a kilenc pedig váratlanul jó teljesítmény lenne?

- Hat-hét ponttal elégedett lennék, de bármi megtörténhet. Sajnos az egy pont is benne van a játékban, mint ahogy az is, hogy az első négy forduló után tizenkét ponttal állunk. Az lenne az ideális, ha stabil középcsapattá válnánk. Nem a pontokat kell figyelnünk, hanem azt, hogy folyamatosan a hatodik hely környékén álljunk. Annál előrébb lehetünk, de hátrébb csúsznunk nem szabad.