Mácsai Sándor, a Békéscsaba Vízközmű Társulat elnöke

„A munkálatokat 2010-ben kezdjük a város 3 területén egy időben„ - mondta el a hír6-nak Mácsai Sándor, a társulat elnöke.
A megvalósításhoz szükséges pénz 85 százaléka állami és uniós támogatás, 15 százalékot a lakosság és a város biztosít. A Békéscsabán élő 30 ezer családból 1000-1500 csatorna nélkül marad, mert az uniós előírás szerint azokon az utcákon végezhetik el a munkálatokat, amelynek legalább 50 százaléka állandóan lakott. A város lakosai a békéscsabai önkormányzati honlapon megtudják nézni, hogy az utcájukban lesz-e csatorna. Valamint a társulat - melynek irodája a Békéscsaba, Szabadság tér 1-3 alatti épület első emeletén található - munkatársai egy, októbertől működő Lakossági Tájékoztatási Központ segítségével folyamatosan válaszolnak a lakók kérdéseire.

Arról is tudomást szereztünk, hogy az uniós előírások csatornázással kapcsolatos feltételei nagyon szigorúak, így néhány utca például az előírásnak nem megfelelő szélessége miatt csatorna nélkül maradna, viszont a társulat elnöke megnyugtatásul elmondta: ebben az esetben is találnak megoldást.