A hallottak alapján talán sok drukkerben volt félelem a csapattal kapcsolatban, hiszen a nagy nevek, rutinos rókák helyett a békéscsabai csapatot fiatalokkal erősítette a szakvezetés. Ráadásul a bajnokság előtt Belvon Attila vezetőedző is arról beszélt, nem állt össze úgy az együttes játéka, mint ahogy szerette volna. Az előzetes félelmekre alaposan rácáfoltak a lilák Vecsésen, igaz az utolsó utáni percek miatt vereséggel fejezték be az első bajnoki találkozót.
A házigazdák is komoly erősítésen vannak túl, több NB I-et is megjárt rutinos játékossal rendelkeznek, de ez még sem látszódott az első bajnoki mérkőzésen. A vendég Békéscsaba fiatal játékosai szervezetten, taktikusan futballoztak, és nem sok lehetőséget engedtek a hazaiaknak. Olyannyira nem, hogy az 59. percben Pozsár Gábor révén még vezetést is szereztek a lilák. A találkozó végén azután jött a hidegzuhany, a 88. és a 92. percben is betaláltak a Vecsés játékosai, és ezzel otthon tartották a három pontot.


A lefújást követően Belvon Attila a következőket nyilatkozta a hír6-nak: - A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy ha emelt fővel jövünk le a pályáról, akkor a vereség sem olyan fájó és a hibákból tanulva tovább léphetünk. Nálunk sokkal nagyobb csapatoknál is láttunk olyat, hogy az utolsó percekben, igazságtalanul veszíti el a találkozót egy együttes. Most hasonló érzések vannak bennem, hiszen nagyon jól játszottunk, maradéktalanul megvalósították a megbeszélteket a játékosok. A tanulság a mai mérkőzésen az volt, hogy a meccs addig tart, amíg azt le nem fújja a játékvezető. Az ellenfélnél voltak olyan harminc év feletti, rutinos játékosok, akiknek elég egy pillanatnyi lehetőség. Ezekre a szituációkra is nagyon figyelni kell. Ezt most - úgy gondolom - nagyon megtanultuk.

 

Vecsés, 400 néző. Vezette: Varga L. (7) (ifj. Tóth V., Tóth I.).

VECSÉS: Vezér – Máj, Kiskapusi, Kurucsai (Hamar 73.), Szkukalek – Ködöböcz , Lannert – Menyhárt, Hullám, Kiss K. (Namuqita, 66.) – Lengyel (Horváth Á. 66.). Vezetőedző: Herédi Attila

BÉKÉSCSABA: Tóth Z. – Szokol, Dócza, Rubus, Horváth T. – Kovács T. (Sajben 80.), Zelenyánszki – Borbély (Bakró 86.), Bernáth P. (Szeverényi 91.), Pozsár – Balázs J., Vezetőedző: Belvon Attila.

Gólszerző: Pozsár (11-esből 0–1) az 59., Hullám (1–1) a 88., Menyhárt (2–1) a 92. percben.