Magyarországon, évente 20-25 ezerre tehető azoknak a száma, akik hirtelen szívleállás miatt veszítik el életüket. A tragédia azonban sok esetben elkerülhető, ha a rosszullétet időpontjában, elérhető közelségben van egy életmentő készülék. A defibrillátor használata nem feltétlenül igényel orvosi szaktudást és jelenlétet. A hordozható, kompakt defibrillátor készülékek használata egyszerű, mégis életek megmentésére képes.

A Henkel Magyarország Kft. hét életmentő készüléket vásárolt azoknak a településeknek, ahol telephelyei vannak Magyarországon. Békés megye három készüléket kapott, melyek közül kettő a Henkel körösladányi üzemében található. Egy másik berendezést, a vállalat, a békéscsabai önkormányzat részére ajánlott fel. A defibrillátor, az önkormányzat javaslatára, a város egyik egészségügyi intézményébe, a Lencsési úti gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi rendelőbe került.

A hordozható defibrillátor közel 18 000 ember - beleértve az orvosi rendelő betegeit és a környék lakóit - életmentését szolgálja majd hirtelen rosszullét esetén. A Henkel továbbá vállalja egy oktatás megszervezését és finanszírozását is az egészségügyi intézmény, illetve a gyár dolgozóinak, a készülék használatáról és az újraélesztésről. Így mindig lesz hozzáértő személy, aki segítséget tud nyújtani, amíg a mentő megérkezik.