Közlekedésfelügyelet, közlekedés, Békéscsaba, 20110830
Urbán György, Dobókői György és Erdős Norbert
Urbán György országjárása során először a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkaértekezletén vett részt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke kijelentette, hogy a közigazgatási átszervezések jelentős intézményi és működési változással jártak. Az átalakulást nem is reformként, hanem forradalmi változásként értékelte. Mint mondta, nem kevés gonddal, nem kevés üggyel kellett szembenéznie a hatóságnak, ám Békés megyét a kevésbé problémás területek közé sorolta.

Erdős Norbert arra hívta fel a jelenlévő szakemberek figyelmét, hogy jobban „adják el" magukat a lakosságnak. A kormánymegbízott szerint érthetőbbé kell tenni a közlekedési felügyelőség munkáját, hiszen egy elég speciális területről van szó.

Dobókői György hangsúlyozta, hogy mindenképpen javítani szeretnének a közlekedés biztonságán, egyúttal szót ejtett azokról a szankciókról is, amit idáig kiszabtak. Felhívta a figyelmet, hogy ezek a büntetések éppen a többség érdekeit képviselik, akik betartják a jogszabályokat. A megyei közlekedési felügyelőség vezetőjétől megtudtuk, hogy 2011. első félévében valamennyivel több mint 8 millió forintos bírságot szabtak ki és 4386 esetben vontak közúti ellenőrzés alá járműveket. Hozzátette, hogy idén némileg kevesebb a járművezetői vizsgákra jelentkezők száma, ezt a demográfiai mutatókkal és a gazdasági helyzettel magyarázta. Közlekedésfelügyelet, közlekedés, Békéscsaba, 20110830
A sajtó csak rövid ideig vehetett részt a munkaértekezleten, később a szakembereké lett a terep