2003-ban Demján Sándor ötletére és magánvagyonából indult útjára a Príma Primisszima mozgalom – a „Legjobb a legjobbak között” szlogennel. A VOSZ Békés Megyei Szervezete 2006-ban csatlakozott ehhez a mozgalomhoz, és épp pont Szarvason. (Lényege, a Békés megyei vállalkozók mecénásként a megye kulturális-, tudományos- és sportéletének jeleseit 1-1 milliós díjjal ismerik el.)

Jókai színház táncosai - a Príma-díj átadasán, Szarvas, 20110924
Fény és pompa, mögöttük a víz (képek)
Nagy Mihály László,

a VOSZ Békés Megyei Szervezete elnökének köszöntője után a szarvasi Tessedik Táncegyüttes lépett bő félórás repertoárjával a víziszínpadra.

Békés megye 2011 év Kiváló mesterei címet kapott: Bakula János szarvasi fényképészmester; Bobvos János békésszentandrási kőművesmester; Baranka János békéscsabai asztalosmester, Szakács Mihály, a szarvasi Régimódi Étterem tulajdonosa; Szegedi Károly köröstarcsai villanyszerelő-mester; Rajki István békéscsabai cukrászmester; Szerencsi Imre békési víz- és gázszerelőmester; Szeverényi Mihály békéscsabai fodrászmester; Valnerovicz Kálmán mezőberényi szobafestő- és mázoló-mester.

Vitéz Sinka Brigitta sakmester, Bányai Ágota és Erdős Norbert, príma-díj, vitéz sinka brigitta, Szarvas, 20110924
A mikrofonnál: Vitéz Sinka Brigitta
A VOSZ Békés Megyei Szervezete

további kitüntetést adott át: Matyi Istvánnak, a békéscsabai GEMMA Bt. tulajdonosának; Sándor Gézának, a sarkadi METAB Roll Kft. társtulajdonosának; Szabó Róbertnek, a Szarvas Lux Kft. tulajdonosának; Sós Imrének, a sarkadi METAB Roll Kft. ügyvezetőjének; Barkász Sándornak, a Békés Drén Kft. tulajdonosának; Végh Lászlónak, a békéscsabai Csabatáj Mezőgazdasági Zrt. tulajdonosának.

Média különdíjat kapott: a szarvasi Körös TV.

A 2011. évi Sport kategóriában a Príma-díjat Vitéz Sinka Brigitta sakkmester kapta. Népművészet kategóriában a Príma-díjat: Csasztván András Szarvas város kulturális lovagja; Juhász Attila, a szarvasi Tessedik táncegyüttes vezetője és Kovacsik Linda, a néptáncegyüttes tagja kapta. Színművészet kategóriában a Príma-díjat: Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház direktora kapta.

Babák Mihály, Juhász Attila és Kovacsik Linda - príma-díj, príma-díj, szarvasi tessedik táncegyüttes, Szarvas, 20110924
Babák Mihály és táncosai (fotók)
„Amikor a Príma Primisszimát megálmodtam – kezdte gálazáró gondolatait Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke –, arra akartam rávilágítani, hogy nem külföldön kell keresni, vagy éppen a távoli múltban a példaképeket, hanem itt... ugyanis azok köztünk vannak. Tele van hazánk tehetségekkel. Egy ország úgy tud boldogulni, hogy a társadalom anyagi alapokra épül, ezt a vállalkozás, a munka, a termelés teremti meg. Én mindig azt mondom, hogy a munkából megizzadókat preferálom

a fitnesztermekben megizzadókkal szemben.”

Hozzáfűzte, a kultúránkat meg kell őrizni, például csodálatos volt a Tessedik táncegyüttes szlovák hagyományokra épülő eladása -  és ezért fontos, hogy erős anyagi alapok legyenek, és az igazi művészek védelme a vállalkozók egyik alapvető feladata.

Farkas Zoltán és Fekete Péter - príma-díj, príma-díj, békés megyei jókai színház, Szarvas, 20110924
Farkas Zoltán és Fekete Péter
Demján Sándor elmondta, nagyon szeretné látni egyszer a Magyar Televízióban Vitéz Sinka Bigitta sakkmester fantasztikus teljesítményét, és az ahhoz kapcsolódó ember történetét.

– Gyerekkoromban volt egy kártyajáték – folytatja –, a Fekete Péter, és mindannyian attól féltünk, hogy nálunk marad a figuráról elnevezett kártyalap. Azonban a megyei színház Fekete Péterének története és teljesítménye alapján azt hiszem, hogy ma minden gyermek Fekete Péter szeretne lenni.

Ezután az ügyvezető elnök

feltette a megjelent elöljáróknak a kérdést: „Hogy lehet, hogy Fekete Péter mégis csak megbízott színházigazgató?” Majd a közönséghez fordulva példaként hozzátette, azt szeretné, ha mindenki elvinné az emberek közé, hogy munkával, a munka tiszteletével, a közösségek összetartásával lehet iagzán boldogulni.

A program a gálaműsorában közreműködtek a Jókai Színház, valamint a Szarvasi Tessedik Táncegyüttes művészei. Többek között fellépett: Szomor György, Lapis Erika, Gerner Csaba, Vastag Tamás, Gubik Petra, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Szente Éva, Dobó Kata, valamint Gulyás Levente zenekara. Műsorvezetők voltak: Bányai Ágota, a Békés Megyei Jókai Színház színművésze és Szabó László, a Magyar Televízió kommunikációs igazgatója.Demján Sándor és Nagy Mihály László, príma-díj, vosz, Szarvas, 20110924
Demján Sándor és Nagy Mihály László (fotók-fotók-fotók)