Álmosan kezdték a mérkõzést a szegedi játékosok, a védekezés katasztrofális kihagyásai és az állandóan pontatlan dobások megbosszulták magukat. Az elsõ mérkõzésen szerzett 24 pontos hátrány néhány perc alatt annak felével nõtt. Kényelmesen kosaraztak a vendégek, nem volt miért izgulniuk, csak hozni kellett saját játékukat, ami bõven elég volt az elsõ hat és fél percben egy pontot sem szerzõ szegediek ellen.

Kovács Krisztina egy duplával törte meg a jeget 12-0-ás állásnál, de ennyivel nem elégedett meg a Szeviép. A vendéglátók olyannyira lendületbe jöttek, hogy lemásolva az ellenfél teljesítményét megállították a pécsi pontzuhatagot és a negyed hátralévõ részében egy 14-4-es periódussal rukkoltak elõ.

A második negyed elején egy triplával át is vette a vezetést a Tisza-parti gárda, és több percen át szorosan tartották az állást. Az öröm nem tartott sokáig, a vendégek sztárja, Iványi Dalma borzolta a kedélyeket. A klasszis játékosról egymás után feledkeztek meg a védõk, és többször egyedül törhetett a palánk alá, ahonnan nem hibázott. Harcosan játszott a kupában múlt évben ezüstérmes a tavalyi bronzérmes Pécs ellen, viszont hét pontosra nõtt a különbség a nagypihenõre.

A következõ játékrészt Vajda Anna ott kezdte, ahol az elõzõt abbahagyta. A csak csereként szereplõ játékos a szünet elõtti perceket is figyelembe véve zsinórban kilenc pontot szerzett a vendégeknek, aki egyben a mérkõzés legeredményesebb kosarasa is lett 17 ponttal. A Vajda parádé megtört, a Rátgéber-gárda lendületével egyetemben. Jól védekeztek a hazaiak, a kilencszeres kupagyõztes pedig pontatlanul játszott.

Itt volt az alkalom, hogy újra vezessen a hazai gárda. A kivitelezést viszont nem Iványiék akadályozták meg, hanem Papp Péter és Hegedûs Tibor játékvezetõk. Nem lehetett nem észrevenni azokat a pécsi szabálytalanságokat, amelyeket figyelmen kívül hagytak, nem is beszélve azokról az erõsen vitatható fújásokról, amelyek Fodor Péter együttesét sújtották.

Az utolsó tíz percben is nehezményezett bírói döntések kötötték le a szegediekért szorítók figyelmét, a mérkõzést erõsen befolyásoló hibák pedig láthatóan megzavarták az egyre fáradtabban küzdõ hazaiakat. A vendéglátók nem tudták magukhoz ragadni az irányítást, így a Városi Sportcsarnok közönsége csalódottan könyvelhette el: kettõs gyõzelemmel a Pécs jutott tovább a legjobb négy közé a Magyar Kupában, a helyi kedvenceknek pedig már csak a bajnokság maradt.