Juniorok és felnőttek tanulnak tánckoreográfiákat szombatig a Fitdance Center tánctáborában Békéscsabán. Mindkét korosztályban közel 30-30 fő kapott lehetőséget arra, hogy fejlessze tudását és új elemeket, koreográfiákat tanuljon meg.

- A résztvevőket válogattuk, ez egy olyan tábor, ahol aktív táncosok vesznek részt – tudtuk meg Kerekes Judittól, a tánciskola vezetőjétől.

2005 óta minden évben vendégül látják Hartmann Gábort a táborban, akivel egy vb-n találkoztak, a tánciskola akkor vett részt először világbajnokságon.

Hartmann Gábor, tánc, hip hop, Békéscsaba, 20120816

- Azóta Gábor minden nyáron lejön Békéscsabára, és az egész csapatnak kurzust tart. A tehetségkutatóban látott koreográfiákat tanulják, illetve új produkciókat állítanak össze, versenytáncokat gyakorolnak – mondta a tánciskola vezetője.

Elsősorban hip-hop táncot tanulnak, de Gábor megismerteti a résztvevőket az eletric boogie-szerű, „robotos" mozgással, ami nem egyszerű, még ha annak tűnik is. Sok gyakorlás szükséges ahhoz, hogy természetesnek és könnyűnek tűnjön.

Hartmann Gábor, tánc, hip hop, Békéscsaba, 20120816
A tánciskola vezetője elmondta, már négy éves kortól várnak gyerekeket iskolájukba. Nem csak a versenytánc lehet a cél, azokra is számítanak, akik csak mozogni szeretnének, táncot tanulni. Elsősorban jazz és show tánc szerepel a kínálatban, de ezek mellett sok egyéb mozgásformát is tanítanak.

Tapasztalataik szerint inkább lányok jelentkeznek az iskolába, a fiúk nehezebben mozgósíthatók, de az utóbbi időben ezen a téren is előrelépést látnak.

A tábor vendégoktatójával, Hartmann Gáborral készült interjúnkat itt láthatják.