A Csaba Park közvetlen szomszédságában, a létesítmény főbejáratánál, több mint 10000 m2 földterületen fekszik a Trófea ingatlan. A Pro Bene Központ tervei szerint itt valósulhatna meg az ökumenikus alapokon működtetni kívánt békéscsabai Ifjúsági Központ, mint egy ifjúságnevelő és oktató centrum, ami igénybe veszi a Csaba Park adta lehetőségeket is.

- Négy egyház – a Magyar Pünkösdi Egyház, mint gesztor mellett a Református, a Katolikus és az Evangélikus egyház – iránymutatása és együttműködése mentén működik majd az Ökomenikus Vallási és Ifjúsági Centrum, amely remélhetően nagyban segíti majd a térségben, de talán Magyarországon is egyedülállónak számító vallásturizmus kialakítását - tudta meg a hír6.hu Kopp Szilárdtól, a Pro Bene Központ intézményvezetőjétől.

Ifj. Kopp Szilárd, Békéscsaba, 20120615
Kopp Szilárd, a Pro Bene Központ intézményvezetője

A másik kapcsolódó beruházás az egykori Sörház épületében valósul meg. Az ingatlan a városközponttól nyolcszáz méterre, az Árpád Fürdőtől 1,5 kilométerre, hat teniszpálya közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Itt működik a több évtizedes múltra visszatekintő Előre Tenisz Klub.

Sörház, sörház, Békéscsaba, 20120913
Így néz majd ki a Munkácsy Hotel udvara

Közvetlenül a Sörház mellett találhatók az Előre Sport Klub füves, salakos és műfüves futballpályái. Előbb felsoroltakon kívül a liget a sportolók természetben történő futóedzését biztosítja, a leendő szálloda pedig a sport wellness, a futball és egyéb edzőtáboroztatás alapjait 100 %-ban biztosítja.

Sörház, sörház, Békéscsaba, 20120913
A Munkácsy Hotel látványterve

A kórház, a városközpont, az Ökocentrum, az Agora és egyéb létesítmények közelsége lehetőséget ad konferenciák és egyéb rendezvények megtartására.