A hírforrás szerint "2012/2013 őszén és telén Tibetben és a Föld északi féltekéjén meleg lesz. 2012.december 21-én Földünk belép az egész Naprendszerrel együtt a galaktikus „null síkba".
Ez egy létező sík, ahol nincs áram, és ahol semmilyen tárgyban nem működik az elektromosság. Az egész Földön, 2012.12.21-én 10 óra körül - Moszkvai idő szerint - néhány perc alatt elsötétül minden és teljes csend lesz. Nem lesz semmilyen fény, áram, távkapcsolat (telefon, internet), és semmi sem fog működni".

A nem mindennapi információ szerint: "ez a sötétség kozmikus illúziókat, fénykisüléseket és emberi illúziókat fog kiváltani, amely 3-4 napig fog tartani. Semmitől sem kell félni, sem tartani. A végén ismét előjön a Napfény és ismét érezhető lesz a nyugalom és béke. Az állatok természetes meg fogják érezni, hogy eljön a „kozmikus sötétség" és el fognak rejtőzni. Az emberek a városokban nem fogják érezni annyira az eseményeket, ezért több halálos esemény és tébolyodottság következhet be. Az emberiség 10 %-ka elhunyhat".

A forrás ezt tanácsolja: "2012. december 20-án vigyék magukkal gyermekeiket, igazolványikat, valamennyi pénzt, és utazzanak el a városból a természetbe. Készítsenek élelmiszertartalékot két hónapra, mivel az elektromoshálózatot csak nehezen és fokozatosan fogják tudni rendbehozni.
Jó ha otthon lesz vízkészlet, tűzifa, gyertya világításra, tűzhely, mivel december 21-től nem fog működni az elektromos hálózat, a TV és más kommunikációs hálózatok. A sötétség napjai alatt fontos az ablakokra sötétítőt rakni, ne nézzenek az ablakokon ki, ne higyjenek annak, amit látnak és hallanak, és ne menjenek az utcára. Ha mégis fontos volna kimenni a házból, akkor ne menjenek messzire, mert eltévedhetnek, mivel a fény hiánya miatt elveszthetjük az irányérzetünket és nem fogjuk látni a saját kezünket sem. Ne féljünk. Ha újra megjelenik a fény, nem szabad mindjárt a városokba viszamenni, jobb lesz tavaszig várni. A Föld a „null síkból" való definitív kimenetele 2013. február 7-én várható. Ekkor már beindulnak a repülő- és a vonatjáratok".

A közlemény szerint a világ minden kormánya megkapta ezt az információt a „null síkról" különböző forrásokból, de az embereknek nem tudnak vagy nem akarnak segíteni. A polgári védelem és a kitelepítés nem fog működni az áram, a távközlés és a közlekedés meghibásodása végett. Csakis saját magunkra hagyatkozhatunk - állítják. Sőt, azt mondják, a történések megváltoztatják az embereket, és sprituális beállítottságúak lesznek, új fontossági sorrend alakul ki számukra. A fejlett és fejlődő országokban új tudományos és spirituális nézetek, új egészségvédelmi rendszerek és új emberi viszonyok (becsület, tisztesség) fognak kialakulni. Ez lesz az emberiség hosszú fejlődésének egy újabb szakasza, illetve annak a kezdete.

Az információ futótűzként terjed mindenfelé, ezrek osztják meg a világhálón. Igazságalapja nem megerősített, mindenki saját belátása szerint elhiszi vagy sem. A döntést olvasónkra bízzuk.