Makszim Rogyionov tájékoztatása szerint a rendőrséget moszkvai idő szerint a reggeli órákban arról értesítette Szalavat város egyik óvodájának vezetője, hogy valaki többször is rálőtt az intézmény ablakaira. Egy óvónő megsérült az egyik golyó ütötte ablaküveg darabjaitól.

Kiderült, hogy a gyermekintézménnyel szemközti ház lakásából egy 1962-es születésű férfi lövöldözött vadászfegyverével az óvodára. A lövöldöző elbarikádozta magát a lakásában. A rendőrség körülvette az épületet, amelyből előbb kimenekítették a lakókat, majd megostromolták azt, mivel a férfi nem adta meg magát, sőt tüzet nyitott a rendőrökre. Ekkor érte a halálos lövés - mondta el a szóvivő.

A Lifenews orosz hírportál megtudta, hogy amikor az első lövés eltalálta az óvoda sporttermének ablakát, és az nagy zajjal betört, az óvónő arra utasította a gyerekeket, hogy gyorsan hagyják el a termet. A megrémült, síró óvodások szót fogadtak, és így megmenekültek.

Egyik lövés a másik után zúzta szét az ablakokat, az óvónő saját testével védte a kicsiket, így az egyik üvegdarab a hasát sebesítette meg, de a sérülés szerencsére nem volt súlyos - mondták el a Darvacska nevű óvoda munkatársai a Lifenews munkatársának.

A Business Fm orosz rádió jelentése szerint Oroszországban 2010 októberében fordult elő utoljára hasonló eset. Szentpéterváron két férfi lövöldözött légpisztollyal egy alattuk lévő óvoda udvarán tartózkodó gyerekekre. Az elkövetők valószínűleg kábítószer hatása alatt cselekedtek.

Az orosz üzleti rádió arra is emlékeztetett, hogy 2009-ben Moszkvában egy bölcsőde ablakait érték lövések. Ugyanabban az évben, májusban Jaszenyevóban ért hasonló támadás egy óvodát. Akkor két kisfiú sérült meg, egyiküket hasán érte a lövés.