Halálos közlekedési baleset történt 2013. január 25-én 18 óra 15 perc körül Békés megyében, a 44-es számú főút Szarvas és Békésszentandrás közötti szakaszán, Szarvas közelében - áll a rendőrség honlapján.

Mint megtudtuk: egy Renault típusú személygépkocsi vezetője Szarvas felől Békésszentandrás irányába tartott, és az előtte haladó járművek előzésébe kezdett. Miután az előzést befejezte, vissza akart térni a menetiránya szerinti jobb oldalra, ekkor azonban elvesztette uralmát a járműve felett.

Baleset, baleset, fotó: donka ferenc, Békésszentandrás, 20130125

Ennek következtében átért a szemközti sávba és ott összeütközött egy neki szemből, Békésszentandrás felől szabályosan érkező Peugeot kisbusszal.

- A baleset következtében a személygépkocsi vezetője, aki egyedül ült autóban, a helyszínen életét vesztette. A kisbusz vezetője nem sérült meg, utasa azonban 8 napon túl gyógyuló súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. A helyszínelés miatt az utat a rendőrség teljes szélességében lezárta, a forgalmat Kunszentmárton, illetve Szentes felé terelik - közölte Vargáné Szombati Andrea sajtószóvivő.

Baleset, baleset, fotó: donka ferenc, Békésszentandrás, 20130125

Emiatt a helyszín közelében egy menetrend szerint közlekedő autóbusz sofőrje meg akart fordulni, de eközben a jármű belecsúszott az út melletti árokba. A buszon a vezetőn kívül öten utaztak, senki sem sérült meg. A rendőrök az utasokat a Szarvasi Rendőrkapitányságra vitték arra az időre, míg nem tudnak tovább utazni. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére várhatóan még órákig forgalomkorlátozásra kell számítani a 44-es számú főút Szarvas és Békésszentandrás közötti szakaszán.