A közlemény szerint szerdán kora délután az ócsai rendőrök igazoltatni akarták a településen a 26 éves járművezetőt, aki egy fekete színű, lopott személyautóval közlekedett, a férfi azonban a rendőri felszólítás ellenére továbbhajtott. A járőröknek az 51-es főút 17-es kilométerszelvényénél sikerült az autót megelőzve megállásra kényszeríteni a járművet, ám a sofőr a rendőrök kiszállását megvárva ismét menekülni próbált. A járőrök a gyors elfogást követően az ócsai rendőrőrsre vitték a férfit.

Mint kiderült, S. Tibor ellen tizenhárom büntetőeljárás van folyamatban, továbbá rablás miatt körözte őt a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság. Ellene a további eljárást a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel korábban azt közölte: a büntetett előéletű férfi Fehérgyarmat környékén éppen a harmadik lopott autóval karambolozott, amikor arra utazók megálltak segítséget nyújtani. Az autótolvaj beugrott a segítséget felkínálók járművébe, és elhajtott a negyedik lopott autóval.

A rendőrök közúti ellenőrzésen igazoltatni akarták, de ő továbbhajtott, Dunaharasztiban sikerült megállítani. A még guruló autóból kiugorva elmenekült, a jármű pedig a rendőrautónak ütközött. Néhány száz méter után a rendőrök utolérték és elfogták a férfit.

Kállai Gábor tájékoztatása szerint a járműlopások mellett közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást indíthatnak a gyanúsítottal szemben.