Még ősszel indította útjára a színház azt a játékot, amellyel az általános iskolák felső tagozatos osztályait célozták meg. A játék lényege, hogy a csapatok a színházhoz kötődő, izgalmas feladatokat kapnak, és ezekért pontokat gyűjthetnek. Az első forduló pénteken volt.

- Vedd rá ismerőseidet, barátaidat, iskolatársaidat, tanáraidat, hogy aznap, mikor a premiert tartjuk, csatlakozzanak a csapatotokhoz a színházunk előtt egy piros esernyővel, és amikor háromnegyed háromkor elhangzik egy gong, akkor nyissák ki az ernyőt. Egy ember kezében több piros ernyő is lehet, akár saját készítésű, háromdimenziós, bármilyen piros anyagból készült, élethű alkotás, de kölcsönkérheted a nagyi piros ernyőjét is vagy a kishúgodét (tehát a gyermekesernyő is számít) – így hívta játékba a csapatokat Fekete Péter, a teátrum igazgatója.

Pénteken a Páholylakók, a Színészek, a Szívószálak, a Sokszínűek, a Kreatívak és a Csabai csillagok nevű csapatok nyitottak ki gongütésre közel 300 piros esernyőt.

Esernyő, szent péter esernyője, Békéscsaba, 20130216
Piros esernyők hada a Jókai Színház előtt

Ezúttal annyi ponttal gazdagodtak, ahány piros ernyőt hoztak magukkal, és nem a megjelentek száma számított. Ennek a fordulónak az eredményét február 28-án hirdetik ki, a verseny végeredményét pedig májusban. Addig még hátra van persze jó néhány megmérettetés.

- Az első helyezett csapat egy osztálykiránduláson vehet rész Budapesten, amelynek során kulisszajárásra invitáljuk őket a Nemzeti Színházba és a Fővárosi Nagycirkuszba. Az ezüstérmes csapat színházi piknikre utazhat, hajókiránduláson vehet részt a Jókai Színház művészeivel, míg a harmadik helyezett csapatnak egy osztálybulit szervezünk a színházban az osztály kedvenc színészével – tudtuk meg Fekete Pétertől.

A részvétel feltétele a nevezésen kívül az, hogy az osztály váltson bérletet a Jókai Színház előadásaira. Ezzel igyekszik a teátrum a fialakokat bevonzani a színházba, és közelebb vinni hozzájuk ezt az izgalmas világot.