Ki ne ismerné Arany László híres meséjét a fondorlatos kis kakasról, aki túljár a török császár eszén. Gyermeknemzedékek sokasága nőtt már fel a történeten, amelynek főszereplője fut a „jussa" után, és folytonosan ismétli követelését: „Kukurikú, török császár, add vissza a gyémánt félkrajcárom!"

Kiskakas, Jókai Színház, Békéscsaba, 20130313
Vidám, humoros és tanulságos (Galéria)

A Jókai színház társulata sem hagyja ki a tanulságos történetet, óvodásoknak és általános iskolásoknak készítettek feledhetetlen, vidámsággal és humorral átszőtt zenés kis mesejátékot.

Kiskakas, Jókai Színház, Békéscsaba, 20130313
A kiskakas végül legyőzi a török császárt (Galéria)

- Az ismert népmeséből, A kiskakas gyémánt félkrajcárjából Greifenstein János írt egy humoros, zenés történetet, amelynek szellemes dalait is maga szerezte. A táncos-zenés mesejátékot, amelyet a pedagógusok kérésére 55 percben adunk elő, Greifenstein János rendezésében, Komáromi Anett, Czitor Attila és Vadász Gábor főszereplésével mutatjuk be a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán – tudtuk meg Fekete Pétertől, a teátrum igazgatójától.

Kiskakas, megyejárás, Békéscsaba, 20130313
Kiváló színészek... (Galéria)

A varázslatos elemekben bővelkedő mese igazi mese, hiszen a végén minden jóra fordul. A török császár erőszakkal elvette a gyémánt félkrajcárt, amit a kiskakas kapirgálás közben talált, pedig ő gazdasszonyának adta volna. A kiskakas ekkor mindenféle csodás képességet latba vetve végül legyőzi a török császárt, és visszaszerzi kincsét, sőt, annál sokkal többet, így téve gazdasszonyát gazdag asszonnyá.

Kiskakas, Jókai Színház, Békéscsaba, 20130313
...ötletes jelmezek és fülbemászó dallamok (Galéria)

A mese rövid, ám annál tanulságosabb, a sok zene és tánc pedig igazán vidámmá és hangulatossá varázsolja a darabot. Ötletes jelmezek, fülbemászó dallamok és kiváló színészi alakítás teszi feledhetetlenné a kiskakast és meséjét.