A 28 éves Keane-nél ugyanis négy évvel ezelőtt agydaganatot diagnosztizáltak, és még ennyi időt sem jósoltak neki. A korábbi első osztályú baseballjátékos azonban nem adta fel: nyolc agyműtét és tucatnyi kemoterápia után változatlan erővel küzd. Kedvese, a 26 éves Carstens - képzett ápolónő - segíti az immár tolókocsiba kényszerült férfit még az öltözködésben vagy zuhanyozásban is.

- Már nagyon régóta terveztük az esküvőt - mondta a Carstens –, ez egyúttal talán az utolsó alkalom arra, hogy minden szerettünkkel, családtagokkal, barátokkal együtt lehessünk. Egy percig sem gondolkoztam rajta, tudtam hogy szüksége van rám. Egy ilyen helyzetben az ember tudja, mit kell tennie – tette hozzá.

Keane végül múlt novemberben kérte meg a kezét egy családi kiránduláson, Disneylandben.

- Épp a tűzijátékot mentünk megnézni, mikor egyszer csak azt mondta: Megfájdult a hátam, kicsit kisegítenél a tolószékből? Aztán valahogy féltérdre ereszkedve megkérte a kezem... Úgy meglepődtem, hogy még igent mondani is elfelejtettem – de a válaszom így is egyértelmű volt – meséli a menyasszony.

Keane az utóbbi időben már nem is reménykedett a házasságban, de miután orvosai állapotának súlyosbodását jósolták, mégiscsak elmondta családjának, hogy utolsó kívánságaként szeretné feleségül venni egykori iskolatársát, Carstenst és a mézesheteket Disneylandben tölteni.

- Nagyon szereti azt a helyet, gyerekkora óta minden évben járt ott. Egy olyan helyen, ahova csak szép emlékek fűzik, az ember minden rosszról megfeledkezik – mondta Carstens.

Most már csak a szükséges pénz hiányzott. A család és a barátok összefogtak, sőt végül februárban egy alapot is létrehoztak a Facebookon. Miután az újságok is írtak róluk, rövid idő alatt a szükséges, remélt összeg háromszorosa gyűlt össze. Talán a pénznél is fontosabb azonban, hogy rengeteg jókívánságot, lelki támogatást is kaptak.

- Csak ültünk, és nem tudtuk, sírjunk-e vagy mosolyogjunk – mesélik.

Az első kívánság – az esküvő – március 9-én teljesült be. Itt is rengeteg felajánlást kaptak: a mennyasszonyi ruhához, fotókhoz és az esküvői partihoz. A nászút pedig hamarosan, március végén válhat valóra. Az ifjú pár az összegyűlt pénz maradék részét az orvosi kezelések költségeire és a ház akadálymentesítésére fordítja.

- A segítőkészség ilyen csodálatos megnyilvánulása óta másképp látjuk az életet – mondta az immár a feleség Carstens. – Hihetetlenül hálásak vagyunk!