A nyílt napon az érdeklődők tájékoztatást kapnak egyebek mellett a Justitia szobor születésének és áthelyezésének történetéről. A bíróság tárgyalótermeiben helyet foglalva, fogalmazók és titkárok közreműködésével megismerhetik a tárgyalások menetét és meglátogathatják a rabmegőrzőt - közölte a Kúria sajtótitkársága az MTI-vel.

Az előcsarnokban az egykori Kúria múltját ismertető tárlaton - a Néprajzi Múzeum és a Kúria közötti együttműködésnek köszönhetően - eredeti bútorok, a korabeli épületbelsőket ábrázoló grafikák, rajzok, fotók, bírói pecsétek idézik fel 1896. év második felét, amikortól a Kúria az Igazságügyi Palota épületében működött. A látogatók a Kúrián kiosztott ismertető szórólap felmutatásával ingyen megtekinthetik a Néprajzi Múzeumot is.

Az Igazságügyi Palota - amely a Legfőbb Ügyészségnek, a Fővárosi Ítélőtáblának és Magyarország legfőbb bírói szervének, a Kúriának ad otthont - a Budapest 100 rendezvénysorozathoz csatlakozva április 6-án 10 és 18 óra között fogadja a látogatókat.