- Nem ez az első állásbörze már Békésen, és minden alkalommal eredményes volt. Most is komoly az érdeklődés mind a munkaadók, mind a munkavállalók részéről. Sokan az újrakezdés reményében érkeztek, és bízunk benne, hogy sikeres napot zárunk, és sokan álláshoz jutnak ma – kezdte köszöntőjét Izsó Gábor, Békés polgármestere.

állásbörze, allasbörze, Békés, 20130424
Erdős Norbert (b), dr. Nagy Ágnes és Izsó Gábor (Galéria)

- A munkát keresők csoportjában is hátrányosnak számítanak a 25 év alattiak, és az 50 év felettiek és a tartós munkanélküliek, ők kiemelt célcsoportjai az állásbörzének, a program kifejezetten nekik szól. A vállalkozókat, munkaadókat számos módon támogatják a különböző programok azért, hogy foglalkoztassák ezen csoportok tagjait – mondta Erdős Norbert kormánymegbízott.

állásbörze, allasbörze, Békés, 20130424
A munkát keresők között is hátrányos helyzetűen a 25 év alattiak és az 50 év felettiek (Galéria)

Példaként említette, hogy ha valaki máshol vállal állást, mint ahol él, annak az utazási költségét, lakásbérletét is támogatják.

A békési fórumon 100 fölötti állásajánlatot jelentettek be a munkaadók, előző nap legalábbis ez volt a helyzet.

állásbörze, allasbörze, Békés, 20130424
Állásra várva (Galéria)

- Ma reggelre ez a szám 114-re emelkedett, folyamatosan jelentenek be újabb lehetőségeket a munkaadók. Ez persze nem jelet mindenki számára elhelyezkedést, de azoknak, akik ma munkahelyre lelnek, nagyon fontos – tette hozzá dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

állásbörze, allasbörze, Békés, 20130424
Állásbörze Békésen (Galéria)

- A kirendeltség földszintjén a munkaadókat találják meg az érdeklődők szám szerint 77-en kínálják álláslehetőségeiket, míg az emeleten a képző intézmények kaptak helyet. Olyan lehetőségekkel várják a tanulni szándékozókat, amelyek a munkaerőpiac kívánalmainak megfelelő képesítést nyújtanak számukra. Emellett képzési- és munkajogi tanácsadással, álláskeresési technikák ismertetésével – amelyben az önéletrajzírásra fokuszálunk – valamint állásinterjún való részvételhez segítséggel várjuk az érdeklődőket. De lehet teherautót is teszt vezetni egy szimulátornak köszönhetően – hangsúlyozta Viszokainé Mári Renáta kirendeltségvezető.

állásbörze, allasbörze, Békés, 20130424
Viszokainé Mári Renáta kirendeltségvezető

Mindemellett hallhattak az érdeklődők a „Jól menő vállalkozásokért" elnevezésű programról, amellyel vállalkozni vágyókat segítenek, valamint arról a virtuális munkaerő piaci portálról, amit jelenleg alakítanak ki.