A fél év hamar elrepült, a békéscsabai előadást pedig Budapesten a RAM Colosseum színpadán játssza azóta is töretlen sikerrel a társulat, az Experidance táncosaival koprodukcióban.

Herszonba tehát egy nagyon kiérlelt produkcióval érkezett a csapat és a hely adottságaihoz igazítva meg is született az előadás. Alexander Knyiga vágya teljesült. A közönség álló tapssal jutalmazta a látványos előadást, amely térben és időben komoly távolságokat jelenít meg térhatású videotechnikával, artistákkal és természetesen kitűnő zenével. Ezek az elemek eleve áthágták a nyelvi korlátokat, de a Jókai Színház emellett a dialógusokat is ukrán nyelve fordítva feliratozta a színpad mellett, tehát a történet fonalát sem veszíthették el a fesztivál látogatói egy percre sem.

A darab legvégén készült pár képpel búcsúztathatjuk a mai napot és Alekszej Bezgint, a Kijevi Színművészeti Egyetem rektorát idézhetjük, aki szerint méltóképpen képviseltük a magyar színjátszást Kelet-Európa egyik legnagyobb színházi fesztiválján.

Ukrajna, monte cristo grófja, békéscsabai jókai színház, ukrajna, Ukrajna, 20130530
Ukrajna teátrum