A kft. az Európai Unió előírásainak megfelelően ISO 9001:2009-es minőségirányítási rendszert és HACCP-rendszert működtet. Az irodaépület folyosójának falán kapott helyet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kiváló magyar élelmiszert tanúsító védjegy használatára feljogosító díszoklevele is.

A cég kizárólag víziszárnyasok (pecsenyekacsa, húsliba) feldolgozását végzi, profiljába tartozik a vágás, darabolás, hűtés, kiszállítás és értékesítés. A gyár 1990-ben épült, a fennállása óta több tulajdonosváltás is történt. A legutolsó átalakulás 2009 első negyedévében történt, amikor befejeztük a hízott áru feldolgozást és hasonlóan a tulajdonos vállalathoz, a Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó Zrt.-hez, a pecsenyekacsa, pecsenyeliba és húsliba feldolgozását kezdtük meg 2009. május 7-én - mutatja be a céget Rácz Róbert.

Pannon Lúd Kft., Mezőkovácsháza, 20120404

Az ügyvezető igazgatótól megtudtuk, hogy a termékek mintegy 80%-a exportra kerül. A vevői kör elsősorban az Európai Unió országaiból kerül ki (Németország, Franciaország), de kereskedelmi kapcsolataik vannak Svájccal, Hongkonggal, Japánnal, Kínával és Oroszországgal is. Jelenleg a Pannon Lúd Kft. saját alkalmazásában mintegy 140 főt foglalkoztat, emellett egy munkaerő-kölcsönző céggel való együttműködésnek köszönhetően további 100 ember jut munkához.

Pannon Lúd Kft., Mezőkovácsháza, 20120404

- A gyár feldolgozó kapacitása pecsenyekacsából 4000 db/óra, pecsenye-és húslibából 2000 db/óra. Éves szinten 8 millió db pecsenyekacsát, és közel 1 millió db húslibát dolgoznak fel a cégnél, ami a város és a környékbeli települések között a legnagyobb adófizető, tavaly 11 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le. Rácz Róbert elmondta, hogy 2011-ben 400 millió forintos beruházás történt a kft.-nél, de a 2012-es évre is vannak már komoly tervek.

- A tavalyi évben beszerzésre kerülő automata zsigerelő vonal beépítése és üzembe helyezését szeretnénk megvalósítani, illetve kész van már az a koncepció, ami egy közel 4 000 tonnás hűtőház megvalósítására irányul - fűzte hozzá.