Az ország egyik legszebb kastélya a kígyósi Wenckheim kastély, melynek tervezője Ybl Miklós volt. Az eklektikus stílusban épült kastély méltó helyszíne a rendezvény keretében megrendezett kiállításoknak: tíz olyan festményt mutattak meg, melyek 1945-ig voltak a kastélyban, majd a Munkácsy Mihály múzeumba kerültek.

Szintén a múzeumból kerültek vissza azok a könyvritkaságok is, melyek valaha is a kastély könyvtárát gazdagították. A kápolnában Gergelyné Szőts Erzsébet mutatta be festményeit. A szalonban és további két helyiségben Miklya Zoltánné játékgyűjteményét tekinthették meg a látogatók (egészen augusztus végéig látogatható a kiállítás). Helyet kaptak a helyi általános iskola diákjainak a nyári alkotótáborban elkészített alkotásai is, melyeket szintén nagy érdeklődéssel tekintettek meg a látogatók.

A programok az épület halljában délután négy órakor kezdődtek ünnepélyes megnyitóval. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Wenckeim Tasziló, a család legfiatalabb tagja, Dr. Böröcz István az MTVA vezérigazgatója, a kezdetektől a rendezvény elkötelezett támogatója. Jelen volt többek között Erdős Norbert kormánymegbízott, Babák Mihály országgyűlési képviselő, Szarvas polgármestere, Tolnai Péter megyei tanácsnok is. Az érdeklődők zsúfolásig megtöltötték az épület tágas hallját.

A késő délutáni órákban a gyönyörű park hűs fáinak árnyékában Halász Judit örvendeztette meg az érdeklődőket „Csiribiri" című előadásával. Játszóház, ugrálóvár, fagylalt, hűtött italok, finom ételek is várták a látogatókat.

A napot a 100 Tagú cigányzenekar koncertje koronázta meg. A közel másfél órás koncertet a közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta. A várakozásokat felülmúló érdeklődés övezte a színvonalas kulturális tartalommal megtöltött rendezvényt.

A kiállítások még augusztus végéig naponta 12-18 óra között megtekinthetők.