Az eset nem sokkal 13 óra után történt Füzesgyarmat külterületén, az úgynevezett nagyhagymási részen. A Füzesgyarmati Vadásztársaságnál 10 felvidéki, szlovákiai vendégvadász vadászott.

A felvidéki vendégvadász egy már magasra felrepült fácánra célozott, szeretett volna lövést leadni, amikor egyik lába belecsúszott egy keréknyomba. Ennek következtében elvesztette az egyensúlyát, előre billent - utóbb fél térdre esett-, s eközben sült el kezében a vadászfegyver. A vendégvadász a tőle mintegy 40 méterre lévő, a fácánvadászaton hajtóként közreműködő, vizsgázott sportvadászt, a negyven év körüli H. Lajost, a Füzesgyarmati vadásztársaság tagját találta el - erősítette meg hírportálunk információit Csák István, a Füzesgyarmati Vadásztársaság elnöke.

Csák István azt is elmondta, hogy a vadászatot Hodosi András fővadász vezette, jómaga kísérőként éppen a szerencsétlen, sajnálatos kimenetelű balesetet okozó vendégvadászt kísérte, tehát közelről látta az eseményeket. A vadászatot szabályosan, mindenben a jogszabályi, illetve szakmai előírásoknak megfelelően szervezték meg, a vadászok, illetve a hajtók is kivétel nélkül láthatósági, megkülönböztető sapkát, mellényt viseltek. Alkoholt - amint azt a rendőrségi szondáztatás is bizonyította - egyetlen vadász sem fogyasztott.

A meglőtt hajtót mentőhelikopter szállította a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházba, az elsődlegesen rendelkezésre álló információk szerint sérülései súlyosak.

A vadászbaleset körülményeit a Szeghalmi Rendőrkapitányság vizsgálja.