Kedd délutánra beszéltünk meg „randevút" Kékegyi Szimonettával, azt kérte, két óra körüli időben találkozzunk, ugyanis iskolába jár. Valóban, harmadik évfolyamos az Andrássy Gyula Gimnáziumban, még van egy éve a konkrét pályaválasztásig, bár azzal már tisztában van, hogy rendőr, pontosabban nyomozó szeretne lenni. Hogy miért? A családban több rendőr van és volt, így a példa adott. De ne szaladjunk ennyire előre.

Szépségkirálynő 2013, szépségkirálynő, 2013, BBékéscsaba, 20131203
Kékegyi Szimonetta
- Miért jelentkeztél a versenyre? Volt valami előzménye?

- Korábban nem vettem részt szépségversenyen, ez volt az első év, és a mostani volt a harmadik versenyem.  A Miss Alpok Adria Békés Megye Szépe és egy Pálinka Szépe versenyen indultam, mindkettőn negyedik lettem.  Az anyukám látta az újságban a felhívást, és ő ösztönzött, hogy jelentkezzek. Nagyon sok támogatást kaptam tőle, mindvégig mellettem állt. Sokan támogattak, nővéreim, családom, barátaim, de anyukám volt a legfőbb támaszom.

- Az előző két versenyen negyedik lettél, most első. Mi változott? Beletanultál a „szakmába"?

- Korábban nem tudtam, hogy működik egy ilyen verseny, sokan mondták, hogy nem volt elég jó a mozgásom és a kommunikáción is volt javítani való. Egy tanfolyamnak köszönhetően sokat javult a járásom, a mozgásom, a kommunikációra is figyeltem, és sokat mosolyogtam. Azt mondták, ez fontos.

Szépségkirálynő 2013, szépségkirálynő, 2013, BBékéscsaba, 20131203
A boldog győztesek (Galéria)

- A tanulás mellett mivel telnek a napjaid? Szeretsz bulizni?

- Hét közben a tanulás sok időt elvesz, hétvégén tanfolyamra járok, egyébként nem szeretek bulizni. Utoljára még a nyáron, Siófokon voltam egy buliban. Inkább szűk körben szórakozunk. Van két nővérem, mindkettejüknek van barátja, nekem is, és így hatan összejövünk, beszélgetünk.

- Sok barátod, haverod van?

- Igen, nagy a baráti köröm. Ez egyrészt adódik abból, hogy hétéves korom óta szertornázom, aztán kézilabdázta, vívtam, most K-1-zek. A sportból sok a barát, szeretek velük lenni, jó társaság. Másrészt az iskolában is sok a barátom, és szeretem az agiliiy-t is, van egy cocker spanielem, vele komoly sikert értünk el, Hollandiában világbajnokok lettünk. Mostanában azonban keveset járunk ki, kezd idősödni a kutyus, már nem nagyon bírja az agility-t, pedig nagyon hiányzik mindkettőnknek. Az a társaság is remek. Szóval sok a barát, a haver és az ismerős.

Szépségkirálynő 2013, szépségkirálynő, 2013, BBékéscsaba, 20131203
Nehéz elhinni a törékeny lányról, hogy K-1-zik (Galéria)

- Említetted a K-1-et. Ez hogy jött? Miért?

- Mindig sportoltam valamit, a mozgás nagyon fontos számomra. A barátom versenyszerűen K-1-zik, kíváncsiságból jöttem le az edzőterembe, megtetszett, de én csak a mozgás és a társaság kedvéért űzöm.

- Nem félsz a sérülésektől?

- De igen, éppen ezért a verseny előtt két hétig nem jártam le az edzőterembe, nehogy kék-zöld foltjaim legyenek. De én nem versenyszerűen űzöm ezt, így nincsenek sérülések. Mozgásképpen viszont nagyon jó, szeretem.

- Térjünk vissza a versenyre. Melyik ruha volt a kedvenced?

- Nagyon szép volt a magyar díszruha, de a menyasszonyi volt a kedvencem. Egyébként szeretek öltözködni, mindig éppen úgy, amilyen kedvem van. Néha sportosan, néha nagyon elegánsan. Amióta az első versenyen elindultam, azóta többször öltözök nőiesen, van egy párducmintás nadrágom, azt nagyon szeretem. Régebben inkább fiús voltam, sokat jártam apával focimeccsre, fociztunk is gyakran.

Szépségkirálynő 2013, szépségkirálynő, 2013, BBékéscsaba, 20131203
Koronával (Galéria)

- Kedvenc szín?

- Egyértelműen a rózsaszín. Minden árnyalatban.

- Kedvenc ruhadarab?

- Cipők. Sok cipő. Most a verseny miatt is beszereztem néhányat, főleg magas sarkúakat.

- Elégedett vagy magaddal?

- Lehetnék egy picit magasabb (170 centi, ehhez 53 kiló), és a fogaimmal nem vagyok elégedett. Túl picik, és a szép mosoly nagyon fontos. De egyébként nem változtatnék magamon, még ha tehetném, akkor sem.

- Sok időt töltesz a tükör előtt?

- Igen. Apa mondja is, hogy mit lehet annyit csinálni a tükör előtt.

- És mit lehet?

- Smink, frizura...sok időt elvesz. A hajamra nagyon ügyelek, szeretem leengedve hordani, és vigyázni kell rá, mert a haj nagyon sérülékeny.

- Mit szóltak az iskolában a győzelemhez?

- A tanárok elfogadták, sőt, örültek, gratuláltak. Médiaórán épp én voltam a téma, rólam beszéltünk.

- És a lányok?

- A barátaim, barátnőim a verseny előtt bíztattak, segítettek, és a győzelem után is büszkék és örülnek. Akik nem szerettek korábban, azok most sem szeretnek. Nem változott semmi.

- És a barátod?

- Ő is örült és büszke rám.

- Különben szeretsz iskolába járni, tanulni?

Szépségkirálynő  2013, szépségkirálynő, 2013, BBékéscsaba, 20131203
Nyomozó lesz, ha "nagy lesz" (Galéria)

- Szeretek, jól tanulok, bár nem vagyok kitűnő tanuló, de szerintem nem is ez a lényeg. A testnevelést nagyon kedvelem, a történelmet viszont nem, nem szeretek magolni.

- A lányok nagytöbbsége állandóan fogyókúrázik. Neked szükséged van erre?

- Nem szoktam fogyókúrázni. Verseny előtt figyelek picit, de egyébként nem diétázok. Imádom a mogyorókrémet, palacsintával, kenyérre, bárhogyan. Egyébként azt mondják, anyukámra hasonlítok, jó géneket örököltem tőle.

Amikor a jövőről kérdeztem, elbizonytalanodott. Ez talán érthető is, hiszen 17 évesen még messzinek látja azt, milyen lesz az élete. Azt tudja, hogy nyomozó szeretne lenni, mert az igaz, hogy veszélyes, de izgalmas és változatos, két gyermeket tervez, és reméli, hogy a szépségiparban még dolgozhat. A divatszakma, divatbemutatók annyira nem vonzzák, de a fotózás, az igen.

Nincs kabalája, nem babonás, szereti a tavaszt és a babgulyást. Nővéreivel jól megvannak, ő a legkisebb hármójuk közül. Lassan egy éve van együtt a barátjával, így sajnos fiúk: nincs esélyetek. Ha kislánya lesz, ő is támogatja majd, ha szépségversenyen szeretne indulni, mint őt a mamája. Hogy mit lehet még mondani a 17 éves királynőről? Szép, üde, hamvas, bájos, vidám és gyönyörűen mosolyog.

Kékegyi Szimonetta Békéscsaba legszebb lánya 2013-ban. Gratulálunk!