A Szeghalmi Rendõrkapitányság munkatársai nagy erõkkel, és a határõrök segítségével kerestek az éjjel egy 13 éves gyermeket. Az okányi fiú kedden délután társaival fürödni ment a lakóhelyétõl kb. 9 kilométerre lévõ Sebes – Körös folyóhoz. Kora este, 18 óra körül indultak haza. Út közben azonban esni kezdett az esõ, és a társaság több csoportra szakadt. Voltak, akik a közeli erdõbe mentek be az esõ elõl, és voltak, akik inkább gyorsabban mentek, hogy mielõbb hazaérjenek.

Okány elõtt kb. 3 kilométerrel még látták a 13 éves fiút is, hogy kerékpárjával a település irányába hajt, de otthonába kedden este nem érkezett meg. A rendõrséget 22 óra után értesítette a család. A rendõrök a határõrökkel, és hõkamera segítségével kezdték keresni a fiút. A keresés szerdán hajnali fél 3-ig nem járt eredménnyel, ezért a kutatást felfüggesztették, aztán kora reggel újra kezdték.

A gyermek szülei szerdán reggel fél 8 után értesítették a rendõrséget, hogy a gyermekük végül szerencsésen hazaért − tájékoztatta a Hír6-ot Szmbati Andrea a megyei rendõrség szóvivõje.