Négy-öt éves kora óta teniszezik Bondár Anna, a szeghalmi lány profi teniszező szeretne lenni, ezért mindent meg is tesz. A sportot hamar megszerette, magántanuló lett és Budapesten edz rendszeresen. Tavaly két nemzetközi U18-as versenyen játszhatott döntőt Budapesten, Szerbiában pedig győzni is tudott.

Bondár Anna, tenisz
Bondár Anna

Az U16-os korosztályban részt vett a moszkvai egyéni Európa-bajnokságon, ahol egyéniben harmadik, párosban második helyezést ért el. A csapat EB selejtezőjében Romániában első, a svájci döntőben másodikok lettek, ezzel pedig kijutottak a Világbajnokságra Mexikóba. A VB-n 16 nemzet közül lettek negyedikek, ami szintén nagyon szép eredmény. Decemberben Floridában volt a fiatal lány a két legrangosabb amerikai versenyen, ahol az Eddie Herr-en párosban 1. helyezest ért el.

– Célom és álmom, hogy profi teniszezővé váljak, szeretnék TOP10-es játékos lenni a WTA-n és Grand Slam-et nyerni. Az idei évben már akarok játszani a Junior Grand Slam-eken és azokon minél jobb eredményt elérni. Emellett persze az összes többi nemzetközi versenyen igyekszek minél nagyobb sikereket elérni, és év vége felé néhány női 10.000$-os versenyen is Bondár Anna, tenisz
Bondár Anna
szeretnék részt venni. Ez utóbbi már profi versenynek számít – tette hozzá Bondár Anna.

- Példaképed van-e esetleg?

- Igen, Roger Federer.

- És miért pont ő?

- A pályán mutatott viselkedése és magatartása miatt, na és persze nagyon tetszik a játéka is.

- Más sporttal esetleg hobbi szinten foglalkozol?

- Szüleim más sportokra is megtanítottak. Korábban például síeltem, úsztam és jégkorcsolyázni is tudok. Sajnos síelni már nem tudok eljárni, mert el kell kerüljem a sérüléseket. A tenisz mellett már nem sok minden fér bele az időmbe, de ezt nem sajnálom, mert a tenisz az a sport, aminek az életemet szenteltem.

Bondár Anna idén már februárban külföldön lép pályára, február 4-8. között Tunéziában, február 10-16. között pedig Marokkóban. Márciusban Brazíliába is elutazik, ahol két megmérettetés vár rá, és bízik abban, hogy ezeket az akadályokat sikerrel veszi majd.