Mint tudjuk, Magyarország nagyon sok mindenben listavezető. Például a kétezres évek elején nem ám egy reality show-val debütált a televíziós ipar – mint mondjuk a nyolcszor nagyobb Németországban –, hanem egyenesen kettővel! Mégpedig azonos műsorsávban, a fogmosás előtti percekben.

Békéscsabai templomtornyok, békéscsaba, főtér, templomtornyok, Békéscsaba, 20140122
Szép vagy, gyönyörű vagy... Békéscsaba
Az egyik nagy ívű opus

felelős szerkesztője célként azt tűzte ki, hogy olyan emberek is bekerüljenek a műsorba (vagy a műsóba), akik megtestesítik a magyar valóságot. (Szerintem a tagnak ez sikerült, csak az a bibi, hogy ő már rég nem ebben a műfajban utazik, mert ha hiszik, ha nem: gyermekműsorokat készít. Nevet nem írhatok, mert akkor egész Békéscsabát elárverezik.) S mint láthatjuk, ahogy növekszik a széria kitevője, egyre izgalmasabb fejek tolják az arcunkba a kétségtelent.

És hála az új sorozatnak, Békéscsaba ismét villantott! Mert nemcsak a gyönyörű főtér és az ahhoz kapcsolódó kulturális programok izmosítják a maholnap háromszázéves város létezését, hanem a múlt héten a köztudatba berobbanó csabai Gyúrós Józsinak köszönhetően kiderült: a bulvárban is otthon vagyunk. Mert így kerek a világ. És nincs többé korpa!

De ezt a tökéletes jin-jang harmóniát

kedd este, a szintén csabai Diós Zsolt(i) teljesen felrúgta. Történt ugyanis, hogy három rostán átjutva (amit nem láthattunk), hipp-hopp, egyszer csak elkezdett a szemünk láttára Gundel Takács Gábor kérdéseire válaszolgatni. (Állítólag A következő! minden idők egyik legnehezebb vetélkedője, mert a lexikai tudás és szerencse olykor elengedi egymás kezét.) Noha, nem talicskázta ki a stúdióból a felkínált 5 misit, de… De nem ez a lényeg!

Diós zsolt
Diós Zsolt
Nem is értem, hogy képzeli azt, hogy jön és alig egy hét alatt lerombolja Gyúrós Jóska keményen felépített ázsióját! Mit képzel ez egyáltalán, hogy nem a testével, hanem a testében megbúvó szellemével brillíroz? Így nem ér!

Ráadásul egy öttagú család feje, és még tervei vannak az élettel kapcsolatban! Hallatlan! Valóságos rablás!
Majd jól ráuszítom a Gyúróst!