Szombaton országos bajnokságon vett részt az Alföld Vívó Akadémia, tagjai közül Bohus Réka szerepelt a legjobban. Bohus egyéniben 74 versenyző közül lett első, egyetlen mérkőzést sem veszített el. A csoportmérkőzéseken 6 győzelemmel jutott tovább a kieséses szakaszba, Bohus Réka
Bohus Réka
ahol a legjobb 64 között nem volt ellenfele. A legjobb 16 közé jutásért Aradi Regina ellen vívott és nyert (15/8), majd a legjobb 8 közé kerülésért Várnai Vivien volt az ellenfele, akit 15-11-re győzött le.

Az elődöntőbe Felker Adrien legyőzésével (14/13) jutott, majd a döntő előtt Nagy Kingát múlta felül 13-11-re. A döntőben a címvédő, Gonda Borbála volt az ellenfele, akit magabiztos játékkal 15-11-re győzött le Bohus, ezzel pedig megnyerte a versenyt.

– Bohus Réka az egyik esélyese volt ennek a versenynek. A körmérkőzéses fordulóban minden meccsét megnyerte, ezután pedig roppant nehéz ágon jutott a döntőbe, ahol a címvédő volt az ellenfele. Gonda Borbála ellen azonban magabiztosan, szép találatokkal megnyerte Réka a mérkőzést, mellyel így a versenyben is első lett – mondta Galli Zsolt edző.

Az AVA további versenyzői elég hamar búcsút intettek a versenynek. Petri Renáta három győzelemmel jutott tovább a legjobb 64 közé csoportjából, de ott Fedor Tamarától kikapott (15/11), így a 41. helyen végzett. Kucsera Kinga és Keszthelyi Zorka csak hatodik lett saját csoportjában, ezért egyikőjük sem jutott be a kieséses szakaszba. Előbbi 68., utóbbi 71. lett.

Vívó, vívás

Vasárnap csapatversenyen vett részt a vívó akadémia. A cél a legjobb nyolc közé kerülés volt, de ezt sikeresen felülmúlták a lányok. A Vasas2 legyőzésével (45/37) kerültek a legjobb nyolc közé, ahol a papíron esélyesebb Diósgyőrt is legyőzték 45-43 arányban. A legjobb négy között vereséget szenvedtek a Honvédtól (45/33), majd a bronzmeccsen a Tata is legyőzte (45/34) az elfáradó Alföld Vívó Akadémia lányait, de a negyedik hely így is szép eredmény.

– Bohus Réka vezérletével szép eredményt értünk el, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy Réka mellett csupa fiatal lányok voltak a csapatban, akik szintén jól teljesítettek – újságolta Galli Zsolt edző.

Kucsera Kinga, vívás
Kucsera Kinga
Korábban Kucsera Kingával beszélgettünk idei céljairól. A fiatal leányzó az Andrássy Gyula Gimnáziumban tanul, jelenleg tízedikes. A nyolc és fél éve párbajtőröző lány tavaly térdsérülést szenvedett és emiatt műtötték is. Idén januárban állhatott csak újra pástra, és első versenye még a hónap elején jól sikerült.

– Már nagyon vártam azt a pillanatot, hogy pástra álljak. Jó érzés volt újra versenyzőként részt venni egy versenyen, bár féltem attól, hogy nem fogja bírni a térdem, de szerencsére nem volt probléma – mondta Kucsera Kinga még korábban, az első versenye után. A versenyidény – folytatta az Alföld Vívó Akadémia versenyzője - ősztől tavaszig tart, ezért idei célom, hogy formába lendüljek. Májusban elkezdődnek az előválogató versenyek a következő szezonra, ezen szeretnék majd minél több ranglista pontot gyűjteni. Fontosnak tartom, hogy az első húszba bekerüljek, mert csak akkor indulhatok az európai körversenyeken.