A bajnoki elődöntő első mérkőzésén Sopronban idénybeli legrosszabb produkcióját nyújtotta a Szeviép. Az újszegedi sportcsarnok közönsége abban bízhatott, hogy kedvenceik hazai pályán meglepetéssel rukkolnak elő a címvédő ellen.

szeviep_sopron1.jpg (l)
(még több kép) © Fotók: Bozsó Márton

Három és fél percre volt szükség az első hazai kosárhoz, miközben a Sopron fél tucattal elhúzott. Domokos Mihály időkérésénél a lassú támadásokat kérte számon a szegedi lányokon, melynek hatására a pontgyártás ugyan beindult, de a sebességi fokozat nem változott. Két mezőnykosár egy játékrészen belül sehol sem ér bajnoki döntőt, míg a nagy esélyes szinte hibátlan teljesítményt nyújt.

A következő periódusban teljesült a hazai kispad minden kívánsága. Kitűnő védekezés párosult a Tisza-parti pontzuhataghoz. Hosszabb távon is remek formában maradtak Zherzherunováék és parázs negyedet produkálva hét pontot engedélyeztek a párosítás favoritjának. Tomova sikeres büntetőivel fordított a Szeviép, minimális, de megérdemelt előnnyel zárva az első félidőt.

szeviep_sopron2.jpg (l)
(még több kép)

A szédítő hullámvölgyek után szoros csatát vívtak a csapatok. Domokos Mihály tanítványait nem rémisztette meg Eördöghék ördögi feljavulása, tudták tartani a lépést a címvédővel. Úgy tűnt a vendégek klasszisa megmutatkozik az eredményjelzőn, de az utolsó az utolsó két perc Szlimákék sziporkáját hozta, ami két pont előnyt jelentett a záró negyed előtt.


(még több kép)

A döntő játékrész kezdetén tombolt a szegedi publikum, hiszen Török triplája után, az eddigi legnagyobb, öt pontos előnyre tett szert a Szeviép. Székely Norbert együttese feleszmélt a kitűnő hangulatú csarnokban és egy szegedi áramszünetet kihasználva fordítottak. A Pick Szeged edzésre váró sztárjai is láthatták, ahogyan Török újabb hárompontosa nyílttá tette a küzdelmet. A vártnál kiélezettebb mérkőzés az utolsó percig izgalmas volt, ekkor viszont az idegek csatáját a Sopron bírta jobban.

Török lett ugyan a legeredményesebb játékos húsz ponttal, társai is remek formában kosaraztak, de ez nem vigasztalja a vendéglátókat, hiszen a 65-61-re diadalmaskodó Sopron került az egy hét múlva kezdődő döntőbe.

Szeviép-Szeged - MKB-Eurolising Sopron 61-65 (9-21, 20-7, 23-22, 9-15)