„A polgármesteri hivatal ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik hozzájárultak, segítették a vízosztó akció sikerességét. Városunkban az önkormányzat által elõször megszervezett megmozdulást nagyban elõsegítette a helyi vállalkozók, magányszemélyek és civil szervezetek adományai, felajánlásai. Az elmúlt egy hét bebizonyította, hogy képesek vagyunk összefogni, ha szükségét látjuk, és nemes célt szolgálunk vele.

A vízosztási akcióra a békéscsabai önkormányzat több mint 1 millió forintot különített el.

Az önkormányzat külön köszönetét fejezi ki az akció koordinálásáért és a rugalmasságért a Bora-Patrik Kft munkatársainak, és a Polgári Védelmi Kirendeltség nélkülözhetetlen, áldozatos munkájáért. A Békéscsabai Hûtõipari Rt. az ásványvizek hûtését segítette elõ, a jégtáblák mindennapos felajánlásával.
A lakosság tájékoztatásában a Beol.hu, a Békés Megyei Hírlap, a Csaba Rádió, a Csaba TV, a Hír6.hu és a Juventus Rádió segítette az önkormányzatot.

Támogatóink voltak, felajánlásukkal segítették az akció sikerességét: Békés Megyei Vízmûvek Rt., Bólem Építõipari Kft, Caementarius Építõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.,
Csaba Center Invest Kft., Csaba-Ép Kft., Decor-Sector Bt., Élésker Kft., FIDESZ Békéscsabai Szervezete, Frankó Attila, Kõkorszak Burkolódiszkont, Magyar Király Sörözõ, MSZP Békéscsabai Szervezete, Magyar Vöröskereszt,, Mc Donalds Békéscsaba, Mesterház,
Peugeot Gallion Kft., Speedburger, STRABAG Építõ Rt., Tesco Global Békéscsabai Áruháza.
Az önkéntes munkát felajánlók: Magyar Vöröskereszt Békéscsabai Szervezete, Mi-Értünk Prevenciós és Segítõ Egyesület, Keresztény fiatalok, Fiatal Baloldal Békéscsabai Szervezete, Fidesz Békéscsabai Helyi Szervezete, Fidelitas Békéscsabai Szervezete, Peugeot-Gallion Kft, Vrbovszki Viktor, Hirka Tamás és Hricsovinyi Tamás önkormányzati képviselõk.

Vantara Gyula polgármester Békéscsaba valamennyi polgára nevében köszöni a felajánlásokat, az önkéntesek tevékenységét, és mindazoknak köszönetet mond, akik munkájukkal hozzájárultak az akció sikerességéhez.”