A párbajtőrösöknek nem telt el a hétvége izgalmak nélkül. Három napos versenyen (péntek, szombat, vasárnap) rendezték meg Szolnokon az Országos Diákolimpiai döntőt. Nagy érdeklődés volt a verseny irányt, rengeteg versenyző közül gyűjtött több korosztályban, több Vívó, vívás
érmet az Alföldi Vívó Akadémia.

Az egyes korcsoportban Paronai Márk és Oláh Lili is ezüstérmes lett, csapatban pedig első helyen végzett a fiú csapat (Kovács Bálint, Castillo-Weigert Javier). A kettes korcsoport is jól szerepelt, Tusjak Adrián aranyérmet szerzett egyéniben, de a fiú csapat is első lett ebben a korcsoportban. (A fiú csapat tagjai: Harasztos Zsolt, Barabás László, Baracsi László, Gábor János).

A harmadik korcsoportban második helyezett lett a női csapat, melynek tagjai: Carcangiu Kitti, Biliczki Zoé, Dékány Kinga. Egy korosztállyal feljebb szintén a lány csapat ért el érmes helyezést. A Dékány Kinga, Petri Renáta és Oláh Anna trió aranyérmet szerzett.

Galli Zsolt, vívás
Galli Zsolt
Az egyik legnagyobb sikert Petri Renáta érte el az ötödik korcsoportban, ahol nála négy évvel idősebb versenyzőket győzött le, és végzett az első helyen. Ez a teljesítmény magáért beszél, ilyen fiatalon.

– Azt hozta a csapat, amire nagyjából számítani lehetett. Magas színvonalú volt a verseny, komoly ellenfelekkel mérhették össze tudásukat a versenyzőim – nyilatkozta Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia edzője.

A hétvégén Baji Balázs is érdekelt volt, méghozzá a lengyelországi világbajnokságon. Szombaton állt először rajthoz Baji Balázs, az előfutamban pedig remek eredménnyel, 7,63 másodperccel a harmadik helyen ért célba, és ezzel az elődöntőbe jutott. Másnap – vasárnap – az elődöntőben ugyanazt az időt tudta hozni, amit szombaton, de a 7,63 másodperc ott már csak a hatodik helyre volt elég, ami nem jelentett döntőbe jutást.

Összesítésben a tízedik helyen végzett Baji, ami remek eredménynek számít, hiszen a VB előtt Baji Balázs- Olimpikon, békéscsaba, olimpia, atlétika, baji balázs, Olimpikon, London 2012, Atlétika pálya, 20120719
Medovarszki János – Balázs egyik edzője – úgy nyilatkozott, hogy a döntőbe jutás már bravúr lenne. Az első elődöntőt Omo Osaghae (amerikai) nyerte, 7,49-es idővel.

– A döntőbe jutáshoz hiányzott az országos csúcs. Egy világbajnokságon a tízedik helyen végezni nem szégyen. Ez az eredmény az eddigi átlagába teljesen beleillik, nem lehetünk szomorúak – nyilatkozta a verseny után Medovarszki János, Baji Balázs edzője.

A döntőben első lett Omo Osaghae (amerikai, 7,45), mögötte pedig két francia versenyző végzett, Pascal Martinot-Lagarde (7,46) a második, Garfield Darien (7,47) pedig a harmadik helyen.