A békéscsabai vízilabda klub az őszi szezont két győzelemmel és hat vereséggel zárta. A télen készültek a csapat háza táján, hiszen az OBI/B-s tagságot szeretné megtartani az együttes, és ezért mindent meg is tesznek majd a tavasz folyamán.

Kádár József, Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub
Kádár József vezetőedző

– Az itt játszó játékosok fele nem itt él, nem itt dolgozik. A játékosaink a vízilabda szeretetéért játszanak itt – kezdte mondandóját Kádár József vezetőedző. A szezon kezdete előtt mindig zsákbamacska, hogy ki milyen erős lesz, de azt kijelenthetem, hogy a keleti csoport mindig erősebb a nyugatinál.

Kádár József, Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub
Hozzátette: Célunk az, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk a tavasz során. A rájátszásban már helyezések szerint lesz felosztva a tabella, ott már eredményesebbek  lehetünk.

Éveken keresztül nem volt rendes utánpótlása a csapatnak, ezért is volt annyira sikertelen a klub. Kádár József elmondása alapján, éppen azért jött ide edzősködni, hogy rendszeres utánpótlás-nevelést alakítson ki. Örömteli hír, hogy a vezetőedző szerint a játék iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Ezt mutatja az is, hogy 141 játékosuk van, akik versenyengedéllyel rendelkeznek.

A tavaszt pedig nem is kezdhették volna jobban múlt héten. Pénteken a Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesülethez látogattak, ahonnan győzelemmel tértek haza. A békéscsabai Vízilabda, Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub
pólósok 2 – 9 arányban győzték le a debreceni csapatot, győzelmük egy percig sem forgott veszélyben. A remek kezdés után egy helyet javítottak is a tabellán, a 10 csapatos bajnokságban a hetedik helyre jöttek fel.

Március 22-én, szombaton már nehezebb dolga lesz a csirkefogóknak, hiszen a második helyen álló Neptun VSK gárdájához látogatnak, de bízunk a hasonlóan jó szereplésben.

Debreceni VSE — Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub 2 – 9 (0 – 3, 1 – 2, 1 – 1, 0 – 3)
Gólok:
Orosz, Rózsa ill. Manic 2, Cseh, Szabó T., Dombovári, Rácz N., Dobra, Mucsi Ajtai