A Békési Rendőrkapitányságra 2013. szeptember 21-én 22 óra után pár perccel érkezett bejelentés arról, hogy tűz van egy házban Békésen. Az épületben egy férfi és egy nő lakott, a füst miatt mindketten rosszul lettek. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki őket a házból.

A helyszíni szemle során kizárható volt, hogy a tüzet valaki olyan okozta, aki időközben elment a helyszínről. A nyomozás adatai szerint a házban lakó 56 éves Cs. Mária gyújtott meg több helyiségben különböző textileket, asztalterítőt, illetve függönyöket. Elmondása szerint élettársával megromlott a kapcsolata és ezért akart véget vetni életének. Úgy okozott tüzet a házban, hogy tudta, a férfi az egyik szobában alszik.

Mikor a füst és a tűz terjedni kezdett, akkor próbálta meg felébreszteni, de időközben mindketten rosszul lettek és eszméletüket vesztették. A nőt életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők, élettársa könnyű sérülést szenvedett. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az 56 éves békési Cs. Máriát emberölés bűntett kísérlet elkövetésével gyanúsítja. Az ügyben indított nyomozást 2014. április 10-én lezárták, az eljárás során keletkezett iratokat a rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal továbbította a Békés Megyei Főügyészségre.